01.06.2018 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Startují mládežnické turnaje ragby 7

Mládežnické turnaje ragby 7 2018

Tento ragby nabitý víkend neláká „jen" na sobotní finálové turnaje U8 (na Slavii), U10 (v Petrovicích), U12 (v Přelouči), ale také v neděli hned ve čtyřech různých dějištích po celé republice odstartuje pořádná porce turnajů 7 pro kategorie U14, U16 U18.

Není divu, olympijské ragby 7 se stále více prosazuje ve sportovních kalendářích celosvětově a tak i u nás této formě ragby právem náleží více prostoru. U mládežnických kategorií U14, U16 a U18 bylo rezervováno sedmičkové „okno" v měsíci červnu.

Zatímco dívky U17 letos vůbec poprvé již hrají celou jarní část sezony Pohár 7 dívek U17 jako oficiální sérii a v červnu bude jejich soutěž vrcholit dvěma turnaji.

U17 – dívky:

9. června, Brno-Bystrc

16. června, Tatra Smíchov

U kategorií U16 a U18 budou turnaje probíhat jako výběrové srazy s důrazem na rozvoj každého hráče, který bude účasten. Týmy se po úvodních utkání jednotlivých týmů rozdělení na výběrové týmy dle výkonnosti. Na turnajích přítomní reprezentační trenéři tak budou moci dobře pozorovat adepty na reprezentační dres ČR 7 pro jejich bohatý nadcházející program:

U16 - Heidelberg 7 22.-24.6. a turnaj Olympijských nadějí

U18 - United World Games 21.-24.6., turnaj Olympijských nadějí s vrcholem na ME U18, kam jsme byli poprvé v historii zařazeni.

U16 - kadeti:

3. června, Říčany

9. června, Dragon Brno

U18 - junioři:

3. června, Ostrava – Mar. Hory

9. června, Petrovice

U kategorie U14 budou nás čekají otevřené turnaje. Dva turnaje v regionální formě a jeden celostátní turnaj.

U14 – starší žáci:

3. června, Kralupy nad Vltavou (regionální turnaj Čechy)

3. června, Havířov (regionální turnaj Morava)

9. června, Brno - Bystrc (celostátní turnaj)

V ragby 7 vidíme velký potenciál pro dovednostní rozvoj hráčů, jejich rozhodování a vnímání prostoru na hřišti. Proto i tyto turnaje jsou velkou příležitostí pro hráče a jejich trenéry, jak využít této výborné červnové možnosti pro další krok dopředu z hlediska našeho jednotného Plánu dlouhodobého rozvoje hráčů ČSRU (LTPD).

Zde naleznete podrobnější informace, včetně aktuálně přihlášených týmů a celého rozpisu turnajů:

Mládežnické turnaje 7s 2018 - finální verze 010618.pdf


Přejeme tímto všem vydařené turnaje a parádní víkendy s ragby 7 .

(TK, DB)