24.03.2018 – REPREZENTACE U18

Národní tým U18 vstoupil úspěšně do ME 2018 v Polsku

ČR U18 – Lotyšsko U18 43:7

Česká reprezentace do 18 let si s přehledem poradila se svými lotyšskými vrstevníky a vstoupila tak velice povzbudivě do letošního Mistrovství Evropy odehrávajícího se na polských hřištích.

První zápas je na tomto turnaji vždy ten klíčový pro další vývoj a i na našich nadějích byla znát od úvodních minut mírná nervozita a především obrovská snaha hned dojít do soupeřova brankoviště . Díky pětce Kryštofa Kohouta a hned dvěma úspěšným průnikům vazače Jakuba Homéra se do našich řad vrátila tolik potřebná trpělivost a účet prvního poločasu se tak zastavil na skóre 24:0.

Tou dobou však hrál náš tým oslaben o svého kapitána, a jinak velice dobře hrajícího, Vojtu Vomáčku, jenž si odpykával 10minutový trest za nebezpečnou skládku. Tohoto faktu se Lotyšům podařilo využít okamžitě po změně stran.

Český tým však neponechal nic náhodě, roj se opět vrátil ke své hře, kdy se spolehlivě dostával za čáru zisku a připravoval tak výhodné pozice pro útok. A ten, dirigován útokovkou Danem Ryglem, dokázal některé z nich kreativně využít, především obě tříčtvrtky Kryštof Kohout a Adam Hermann, byly zásobovány dobrými míči a do konce zápasu se tak ještě třikrát podařilo roztrhat lotyšskou obranu.

Proto se teď náš juniorský národní tým může těšit na boje o medaile a těžké zápasy proti kvalitním soupeřům, které jsou pro rozvoj našich talentů velmi cenné a důležité. Vždyť už v úterý je na programu semifinálové střetnutí v Poznani s domácím Polskem, jež dnes vyprovodilo Ukrainu výsledkem 46:12. Věřme tedy a těšme se společně s naším týmem, že dokáže přijmout i tuto výzvu na cestě do velkého finále hraného v pátek.

http://www.rugbyeurope.eu/2018-u18-men-xv-trophy-m2-czech-republic-vs-latvia

CZE U18.jpg

DB