23.03.2018 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Pozvánka na první kolo extraligy 2018


Již tento víkend vypukne nový extraligový ročník 2018 a první kolo láká hned z několika důvodů. Šest ze sedmi extraligových týmů vstoupí do zbrusu nové soutěže a může tak předvést svou formu po událostmi nabité zimě, jež jistě mohla zamíchat s rozložením sil.

Výkop celé soutěže obstará netradičně ve 13:00 Tatra Smíchov, jež pod Strahovem přivítá RC Jimi Vyškov v utkání, které vždy slibuje atraktivní a vyrovnanou podívanou, zvláště když černobílí nastoupí poprvé pod taktovkou jihoafrické akvizice Jacquese Ficka na útokové spojce, proti němuž se pravděpodobně postaví reprezentant Martin Kovář.

Stejně jako na Tatře budeme svědky startu extraligy i v Říčanech, kdy ve stejný čas vyzvou domácí RC Dragon Brno, vedený exříčanským trenérem a sportovním ředitelem Martin Javůrkem. Oba týmy v přípravě nezahálely. Říčany kromě soustředění v Chorvatsku dokonce ještě v tomto týmu absolvovaly přátelský zápas s Univerzitou v Yorku a měly tak čas zapracovat nové posily týmu: jihoafrické rojníky Raymonda Burnarda a Stefana Gerbera, a také reprezentanty Aleše Stejskala, Roberta Trefného a Václava Caltu. To Dragon, který dále v sestavě disponuje s reprezentační mlýnovkou Zbyňkem Schutzem, má za sebou náročnou přípravu s polskou Juwenií Krakow s povzbudivých vyrovnaným výsledkem 5:10.

První porci utkání uzavře souboj Pragy se Slavií ve Vysočanech hraný ve 14:00. Praga vedená Romanem Šusterem a Rudou Novákem bude chtít potvrdit vzestupnou formu tohoto velice talentovaného a omlazeného týmu, zatímco Slavia čele s Karlem Nešporem a Milanem Jirmanem se chystá na novou výzvu po náročném podzimu.

Sparta obhajující titul má v prvním kole volno, ale už příští víkend napoví, jestli naváže na cenný výsledek z test matche s Franfurtem (20:12) a jak se podaří hlavnímu trenéru Petru Oklešťkovi poskládat nabitý tým, posílený hned o pětici jihoafričanů, jmenovitě Nicolaas Uys, Romeo Nkoane, Sheldon Fortune, Jixie Molapo, Pietie Uys.

V soutěži startují kluby registrovaní v ČSRU

Rugby Club Sparta Prahasparta_20.jpghttp://rcsparta.cz/
Rugby Club Praga Prahapraga_new_20-1.jpghttps://www.rugbypraga.com/
Rugby Club Tatra Smíchovtatra_20.jpghttp://www.tatrasmichov.com/
Rugby Club Mountfield Říčanyrcrm_logo_2015_20.jpghttp://www.rugbyricany.cz/
Rugby Club Dragon Brnodragon_20.jpghttp://www.dragonbrno.cz/
JIMI Rugby Club Vyškovvyskov_20.jpghttps://www.rugbyvyskov.cz/
Rugby Club Slavia Prahaslavia_20.jpghttp://www.slaviarugby.cz/

Extraliga 2018 se hraje - dvoukolově, 14 kol (12 utkání), K utkání je možno nominovat až 23 hráčů, za předpokladu splnění Pravidel ragby --> pravidlo_3_b_stridani.pdf

Klub má povinnost se účastnit „POHÁRU NADĚJÍ 2018", který se hraje paralelně s Extraligou ragby, tzn. ve stejný hrací den. V případě nenastoupení k utkání bude klub penalizován odečtením 1 bodu v tabulce Extraligy ragby.

Play-off:

Prvních šest ze základní části, 1. a 2. přímý postup do semifinále, 3. – 6. kvalifikace play-off

Kvalifikace: 3 – 6, 4 – 5

Semifinále (nasazení dle výsledků základní části): 1 – 4, 2 - 3

Finále: vítězové semifinále O 3. místo: poražení ze semifinále O 5. místo: poražení z kvalifikace


Tabulka Extraligy 2018

p.
týmuvrps+s-body+/-4P-7
1sparta_20.jpgRC Sparta Praha
2tatra_20.jpgRC Tatra Smíchov
3vyskov_20.jpgRC JIMI Vyškov
4praga_20.jpgRC Praga Praha
5rcrm_logo_2015_20.jpg
RC Mountfield Říčany

6slavia_20.jpgRC Slavia Praha

7dragon_20.jpgRC Dragon Brno


Program 1. kola


domácíhosté
RC Praga Prahapraga_20.jpgslavia_20.jpgRC Slavia Praha
RC Tatra Smíchovtatra_20.jpgvyskov_20.jpgRC JIMI Vyškov
RC Mountfield Říčanyrcrm_logo_2015_20.jpgdragon_20.jpgRC Dragon Brno
RC Sparta Prahasparta_20.jpg-- volno --