23.03.2018 – SPORTOVNÍ ÚSEK INFORMUJE

Představení mužských soutěží pro rok 2018


Nyní se podívejme napříč mužskými soutěžemi z dlouhodobého hlediska. Jedním z plusů systému jaro – podzim je jasný program známý dopředu pro celý kalendářní rok 2018, proto si teď představme celý systém mužských soutěží XV.

7 extraligových týmů čeká dvoukolová základní část, která ze své porce 14 kol ukrojí prvních 10 na jaře (do 17.6.) a poté se po letní pauze a sedmičkovém okně vrátí na naše hřiště zase 8.9.

Paralelně s extraligou bude dál probíhat Pohár nadějí, soutěž rezervních týmů, jež může mít přímý vliv i na bodování extraligy.

Po základní části čeká na naše elitní týmy play off, jež bude letos nově složeno z kvalifikace, kde 3. tým základní části vyzve tým na místě 6. a 4. tým si to rozdá s 5. o místa v následujícím semifinále, kde na vítězná mužstva z těchto střetnutí budou čekat dva nejlepší týmy po základní části, které postupují přímo.

Celá soutěž vyvrcholí finálovým dnem 28.října, kde se postupně střetnou týmy o 5., 3. místo a ve velkém finále.

To 2. nejvyšší soutěž začne rozdělena na Moravskou a Českou ligu. Moravská část, složená ze 4 týmů vykopne 15.4. a týmy si to během jara rozdají dvoukolově. Česká část má svůj start na programu o víkend dříve a díky 7mi přihlášeným týmům ji na jaře čeká jednokolový herní systém.

Na podzim se úspěšné týmy (první 3) z obou soutěží spojí do Národní ligy, kde se v 5. kolech základní části rozhodne o účastnících finále

Týmy, jež skončí na 4. místě na Moravě a na 4.-7. místě v Čechách vytvoří 2. ligu a utkají se jednokolově o vítězství v této soutěži.

Těšíme se, že tyto soutěže přinesou plno vyrovnaných a kvalitních soubojů a že se při těchto příležitostech budeme celou sezónu 2018 potkávat.

DB