12.04.2014 – REPREZENTACE U18

ME U18: Polsko - Česko 15:0


Reprezentace U18 podlehla v prvním zápase domácímu Polsku.

Hodnocení hlavního trenéra Karla Ševčíka:

Po výborném vstupu do utkání kdy jsme domácí zatlačili do vlastní 22 m, jsme nedokázali díky vlastním individuálním chybám skórovat. Domácí se po dlouhém odkopu a našem váhání s míčem, dostali k nám na polovinu a po naší chybě v ,,rucku" proměnili trestný kop - 3 : 0.
Následně jsme opět nevyužili několik šancí a domácí se taktickými kopy dostávali k nám na naši polovinu, kde jsme vyráběli jedno špatné rozhodnutí za druhým. Díky tomu jsme sami nabídli domácím se usadit v naší obranné zóně a po několika fázích rojem se probojovali k nám do brankoviště. - 8 : 0.


V druhé polovině hráli už domácí to co potřebovali a drželi nás taktickými kopy a samostatnými průniky zadáka dostatečně od vlastního brankoviště. Naše snahy o průlom vycházeli nadarmo, zejména chybělo správné řešení situací kdy jsme mohli proniknout hluboko do polského území. V samotném závěru kdy už docházeli fyzické a psychické síly jsme dovolili domácím ještě jednou proniknout do našeho brankoviště a skórovat - 15 : 0.


Velmi nepříjemná je ztráta dvou hráčů základní sestavy (Zábranský, Klauz), kteří se zranili a museli být ošetřeni v místním krajském zdravotním středisku. Oba hráči jsou pro další utkání mimo hru.

V dalším zápase bude naším soupeřem Belgie, která remizovala s Ruskem 20:20, ale horším poměrem pětek (2:4) nepostoupila do semifinále.

Výsledky Division B

Španělsko - Holandsko 33:26
Rusko - Belgie 20:20
Polsko - Česko 15:0
Německo - Rumunsko 3:19

Další program:

Úterý 15. dubna 2014

O postup
Rusko - Polsko, 14.00
Španělsko - Rumunsko, 16.00 hodin

O udržení
Belgie - Česko, 12.00 hodin
Holandsko - Německo, 16.00 hodin