09.02.2018 – TRÉNOVÁNÍ & VZDĚLÁVÁNÍ

DHL vzdělávání trenérů ČSRU 2018

DHL Vzdělávání trenérů ČSRU si v roce 2018 klade dva nejdůležitější cíle:

  • 1) Zachování a upevnění stability stávající systému, tedy neměnící se podmínky pro získání jednotlivých licencí od ledna 2017
  • 2) Oživení celého systému o další zajímavé kurzy, kde chceme využít velký potenciál kvalitních licenčních seminářů jako podporu pro aktivitu trenérů nejen v obnovování platnosti jejich licencí, ale i čistě v zájmu o klíčová herní témata.

Shrnutí celého systému, jeho nejdůležitější oblasti a náš přístup k nim, naleznete v této prezentaci:

https://drive.google.com/drive/folders/1iGEdW0Zdsl...

V průběhu prosince a ledna byl zorganizován celý základní "balíček" školení World Rugby, a to hned 3krát World Rugby XV level I, v Praze a na Moravě, aby byl zkompletován také díky školením Rugby Ready, levelu II XV a levelu I 7s.

Dále mají kluby možnost v případě další poptávky po těchto kurzech Wolrd Rugby klidně i využít domácího prostředí a po dohodě s Danem Benešem zorganizovat tato školení přímo u nich.

školení licence D vevnitř-1.jpg

N co se tedy mohou trenéři těšit dále?

Prvním a rovnou klíčovým krokem bude tolik potřebné zapracování Dlouhodobého plánu rozvoje hráče do praxe a každodenní trenéřiny v klubech. Proto na toto téma proběhne 16.2. v Praze a 17.2. v Brně první kurz pod vedením Heina Krieka a Dana Beneše, kde bude celý tento program představen i v souvislosti s tzv. Blueprintem – tedy klíčovými body herního plánu, které by měly charakterizovat a sjednocovat naše ragby.

Hein.JPG

Další zajímavou novinkou je velice prakticky zpracovaný kurz pro trenéry, který přinesl Hein Kriek z Jižní Afriky a ve spolupráci s Danem Benešem jej připravil pro naše prostředí. Školení stručně nazvané Trénování Trenérů (Coaching the coaches ) obsahuje 7 modulů, které pokrývají všechny základní oblasti trenéřiny a je rozděleno do dvou částí ve dvou oddělených dnech. Navíc skvěle splňuje požadavky pro obnovení nebo splnění si licence B – v našem systému školení je tedy řadíme na úroveň levelu II World rugby.

Je proto důležité, aby trenéři, kteří se přihlásí na 1. část počítali i s tou 2., jež se bude koná o 6 týdnů později.

DB-2 (2).jpg

Na pozitivně hodnocené semináře z loňska (Skládka, Specifika trénování dětí) naváže další školení vedené reprezentačními trenéry (Phil Pretorius, Hein Kriek, Dan Beneš) na tyto oblasti hry: Ruck (breakdown) a Dovednosti v útočení (attacking skills).

Všechna výše uvedená školení budou mít svoji identickou verzi v Praze a na Moravě, aby byla dostupnější pro všechny trenéry.

Unity-1.jpg

Tohle však rozhodně ještě není vše, díky spolupráci s RFU (Anglická ragbyová unie) a SRU (Skotská ragbyová unie) chystáme bohatý program kurzů na Unijní ragbyový kemp, jež by se měl opět konat v termínu 21.-28.7.2018 a další kurzy o nichž vás budeme průběžně informovat.

http://www.rugbyunion.cz/cs/page/1154

Sledujte tuto stránku pro všechny konkrétní informace, které se snažíme posílat i hromadnými maily z naší databáze trenérů. Na všechna uvedená školení jste srdečně zváni ;)

DB