15.04.2014 – REPREZENTACE U18

ME U18: Belgie - Česko 40:0

Dnešní utkání s loňským účastníkem Elite skupiny nám přineslo další střet s drtivou realitou, která našemu ragby již několik let ukazuje pravdivé zrcadlo. Urostlejší, dynamičtější, rychlejší a herně zkušenější hráče si prostě nevykouzlíme jen tak z prstu. Jestliže chceme zastavit již letící pád kvality naší sportovní výkonnosti, bude nás čekat nesmírně strmá, útrpná a nekonečně dlouhá cesta.

Utkání zahájili Belgičané náporem, ze kterého jsme se jen s obtížemi vymanili. Když už se zdálo, že Belgičanům dochází síly a mohli bychom převzít iniciativu, změnili herní projev a ze silového pojetí plynule přešli na kolektivní a technickou hru do volných prostor. My jsme s obtížemi zastavovali jejich pokusy o položení, ale ve dvou případech se nám to nepodařilo. Bránili jsme individuálně i kolektivně srdnatě, ale marně.

Ve druhé půli jsme do hry poslali všechny, hráče z lavičky, ale obraz hry zůstal nezměněn. Naše pokusy o položení vycházeli naprázdno, Belgičané nás vždy zastavili a okamžitě šli do protiútoku. Vydali jsme se ze všech sil, hráče musím pochválit, ale na rozjetou současnou evropskou ragbyovou velmoc to prostě nestačilo.

Hodnocení hlavního trenéra U18 Karla Ševčíka

Sestava:

15. Šafránek Jan, 14. Hřebík Jan, 13. Schořík David, 12. Hřebačka Richard, 11. Kotyza Adam, 10. Šimák Marek, 9. Hřebačka Lukáš, 8. Dřímal Hubert, 7. Leznar Jakub, 6. Klauz Martin, 5. Hošek Dan, 4. Doležal Jakub, 3. Sedlák Daniel, 2. Vazač Karel, 1. Hodek Matouš

Lavička:

16. Klazar Daniel, 17. Frič Matouš, 18. Juzl Marek, 19. Hrdina Jonathan, 20. Crowther Ian, 21. Veselka Roman, 22. Zbořil Miroslav, 23. Černý Stanislav, 24. Marek Petr, 25. Walek Daniel

V pátek 18. dubna 2014 ve 12.00 hodin nastoupíme proti Nizozemsku, které podlehlo Německu 10:12.