05.12.2017 – SPORTOVNÍ ÚSEK INFORMUJE

Moravský kemp U16

Zpráva z výběru Moravy U16

V sobotu 25. listopadu 2017 se s podporou ČSRU konalo první setkání staronového projektu, nazvaného VÝBĚR MORAVY U16. Toto setkání proběhlo v Brně, na hřišti klubu RC Dragon Brno.

Tohoto setkání se zúčastnily všechny moravské týmy s výjimkou TJ Sokol Mariánské Hory, který ještě dohrával poslední utkání sezóny v kategorii U18, ve které ovšem hrají i ostaršení kadeti. Celkem bylo do projektu vybráno 34 talentovaných moravských hráčů.

Po úvodním zahájení proběhla rozcvička a ukázka správného protažení pod vedením fyzioterapeutky Jany Buryánkové. Poté se hráči rozdělili do 4 skupin, aby se podrobili testům fyzických schopností. V rámci těchto testů se hráči otestovali v hodu medicinbalem, počtu kliků za 1 minutu, v počtu sedů-lehů za 1 minutu a ve skoku snožmo do dálky. Některé výsledky nás opravdu velmi mile překvapily.

Morava U16.jpg

Odpolední blok byl představen formou videorozboru, kde měli hráči i trenéři příležitost vidět na příkladu hry mužské reprezentace provedení hlavních témat pro toto soustředění: Tedy tréninku připrávky, duelu 1x1 z pohledu útočícího hráče a prezentaci míče v rucku.

Poté si hráči vyzkoušeli běžecký YO-YO test, kde ti nejlepší uběhli 2400 m, což je skvělý výsledek. Testy byly naplánovány tak, aby korespondovaly s centrálními plány přípravy Dukly a reprezentací a budou zde k dispozici v datábazi. Následně trenéři společně přešli se na trénink hlavních dovednostních témat, kde hráči pracovali na několika stanovištích.

Morav U16-3.jpg


Celý tréninkový program vyvrcholil závěrečným mini zápasem hraným sice po kratší čas (30 min) ale ve vysokém a tempu a intenzitě.

Pro moravský výběr v U16 byl vybrán jako hlavní trenér Michal Novák (RCDB) a Juan Szeremeta (RC Bystrc) pro roj společně s Jiřím Souškem (RC Olomouc) pro útok.

Rádi bychom poděkovali všem trenérům: Michalovi Novákovi, Antonínu Švaňhalovi, Jirkovi Kucharčíkovi, Ondrovi Rudolfovi, Josefovi Svobodovi, Juanovi Szeremetovi, Janě Buryánkové za veškerou práci spojenou se setkáním a trénováním, klubům za podporu akce, všem hráčům za snahu a parádní výkony, které předvedli, a především všem za skvělou přátelskou atmosféru, kterou jsme zde vytvořili.

Pevně věříme, že tyto setkání přispějí ke zdokonalování a rozvoji všech hráčů a propojení přátelských vztahů napříč kluby. Tato akce a skvělá iniciativa trenérů a hráčů může být prvním krokem v celkovém projektu podpory a progresu ragby na Moravě, kde plánujeme rozšíření této společné práce i na kategorie U14 a U18.

Linda Vrátníčková, Dan Beneš