04.12.2017 – REPREZENTACE DÍVEK 7S

Podzim dívky 7s


Během podzimu zorganizoval realizační tým pro hráčky dvě soustředění. Obě se uskutečnila ve skvělém zázemí školy Open Gate v Babicích. První soustředění bylo přípravou na mezinárodní turnaj PYRF. Vzhledem k probíhajícím soutěžím se tohoto soustředění zúčastnila jen část hráček.

Na turnaji, který se konal 21.-22.10. v Praze, děvčata dokázala porazit své vrstevnice z Norska, Německa i Rakouska a stala se tak celkovými vítězkami. I přes tento úspěch je stále u většiny hráček patrná nízká tréninková zátěž daná mimo jiné slabou tréninkovou morálkou. Ta se projevuje především v individuálních dovednostech a při herním zatížení.Druhé, listopadové soustředění, kterého se zúčastnilo 36 hráček ze 16ti klubů, již bylo koncipováno jako začátek zimní přípravy. Celá akce proběhla nejen v nádherném prostředí ale i ve skvělé atmosféře. A to i díky pomoci dvou hráček reprezentace Petry Křiklánové a Martiny Hlaváčové, oběma tímto velmi děkujeme. V sobotu absolvovaly dívky 4 tréninkové fáze, večer pak měly prostor pro regeneraci v bazénu. V neděli proběhlo testování, které opět potvrdilo, že mladé ragbistky jsou velkým příslibem pro budoucnost českého ženského ragby.

Celkem se do podzimních akcí zapojilo 46 hráček ve věku 13-17 let. To je nadějné číslo, ale stále velmi nízké, pokud cílíme na rozvoj dívčího a ženského ragby obecně, natož na pozvednutí výkonnosti reprezentačních výběrů. Této věkové kategorii je třeba se náležitě věnovat také na klubové úrovni.

babice.jpg

Podzimní program NT dívky 7s:

6.-8.10.2017 soustředění, Babice
21.-22.10.2017 mezinárodní turnaj PYRF, Praha
24.-26.11.2017 soustředění, Babice

Další akcí pro dívky bude soustředění v době pololetních prázdnin, tedy 1.-4.2.2018. Místo konání bude upřesněno.