16.11.2017 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

1. semifinále MČR XV žen Petrovice vs Vydra 36:10

Petrovice v bahně zdolaly bojovnou VyDru 36:10 a postupují do finále

Petrovický náročný terén se stal podkladem pro velkou bitvu, která i přes těžké podmínky nabídla mnoho zajímavého. To jsou ostatně fakta jimiž začíná své hodnocení hlavní trenér Moravské VyDry Petr Pořízek:

„Zápas se hrál na velmi špatném terénu. To určitým způsobem napomohlo pomalejším hráčkám obou týmů, protože terén ovlivnil rychlostní rozdíly. Do zápasu jsme vstoupili bázlivě a poněkud naivně. Promeškali jsme prvních 15 minut kdy jsme dostali velmi laciné 3 pětky. Hlavně druhá pětka byla úplně zadarmo pro Anežku Sládkovou kdy jsme po dobrém útoku ztratili míč v raku a nedůsledností hráček ve tvoření strážců, jsme dali Anežce možnost proběhnou přímo až do brankoviště.

Problémem bylo také zranění hned ve 4 minutě Simči Hrabalové, která nastupuje na pozici zadáka. Zápas ukázal velké zlepší obou celků a byl vyrovnaný. Bohužel se projevují neustále individuality soupeřek. Naopak my si potvrdili, že máme podle mého názoru nejlépe zvládnutou týmovou stránku a strukturu postavení ze všech týmů v soutěži. Toto potvrdil i trenér soupeřek Pavel Hodan. Hřešíme neustále nejvíce ve hře jedna na jednu. Musím však vyzdvihnout hračky VyDry, protože jde vidět obrovské zlepšení u každé z nich například Monika Štěpánová zvládla odehrát celý zápas a to začala s ragby v srpnu. Dále se zvedly a překvapily Radka Bartákova, Hana Běhalova, Alena Burdová.

Na mlýnové spojce hrála výborně Karolína Hudečková, která svůj protějšek opravdu nepustika k ničemu a dokázala ji obrat o pár míčů. Ale pochvala patří všem hráčkám, opravdu si myslím, že nebyla jediná hračka, které by utkání nevyšlo. Ze soupeřek hrála výborně Anežka, která táhla svůj tým. Petrovicím gratuluji a přeji hodně štěstí do finále"

To z petrovického tábora se nesla radost z postupu do finále a protějšek Petra Pořízka Pavel Hodan po zásluze chválil nejen svůj tým:„Prvních 20 minut utkání mělo velmi vysokou úroveň. Bezchybně se plnil herní plán a přicházely i vypracované kolektivní body. Poté ale došly na těžkém terénu síly a hra se začala více kouskovat. V tento okamžik se začal do hry dostávat i soupeř, který stavěl na bojovném výkonu podpořen individualitami, na které jsme snad byli dobře připraveni. Skvělé mlýny a auty nám dávaly možnost zakládání útočných akcí. Hru celkově lze hodnotit jako nejlepší týmový výkon v sezóně, kdy tým nepoznamenala ani absence klíčových hráček, které byly skvěle zastoupeny."

23380145_10155938060293308_7257946375794740599_n.jpg

Právě týmovost a schopnost nahradit výrazné individuality soudržností a kolektivním projevem, to je vlastnost, jež zdobí vítězné týmy v rozhodujících zápasech sezóny. Není divu, že právě tento rys týmu vyzdvihovala tříčtvrtka domácích Tereza Baťhová, jež tlumočila názor celé modré sestavy: „Dneska Petrovické holky ukázaly, že umí hrát jako tým. Individuální výkony nebyly markantní, neboť síla hráček byla v souhře celého týmu. Mlýn jsme tentokrát měly podstatně silnější a útok si dnes vedl také na výbornou. Nové hráčky se dnes ukázaly ve skvělém světle a dokázaly zabojovat."

ženy XV RKP vs Vydra.pdf

Na vybrané pasáže ze zápasu se můžete podívat zde:

https://m.youtube.com/watch?v=-rBUHVC3Xl0

DB