11.11.2017 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Tahákem víkendu budou nedělní semifinále MČR žen XV

Zatímco mužská soutěž už minulý víkend poznala své vítěze, před ženami stojí ještě dva nejdůležitější zápasy klubové sezóny XV a v nadcházejících dnech se tak semifinálové duely MČR XV stanou největším tahákem ragbyového víkendu:

Semifinálové dvojice se po střetnutích ve skupině jasně vykrystalizovaly a byť se oba domácí týmy nacházejí v roli favorita, kouzlo play off je o jednom zápase, kde se papírové předpoklady mažou a rozhoduje nasazení, momentální připravenost a soudržnost týmů:

Petrovice, jež v základní části neklopýtly, vyzvou Vydru, která se sice nachází na druhém konci tabulky, disponuje však širokým kádrem a v její hře najdeme jasné zlepšení zápas od zápasu. Již vzájemné utkání hrané ve Vyškově ukázalo, jak dokáže být Vydra nebezpečná. Přičteme-li soustavnou a tvrdou práci na společných tréninkách pod vedením Petra Pořízka, můžeme se těšit na zápas v maximálním tempu, který jistě dostane z hráček jako je Kateřina „Čaky" Nováková, Anežka Sládková nebo Alexandra Zítková a Pája Čuprová to nejlepší. Výkop zápasu je plánován na neděli v 14:00 v Petrovicích.

To Spartie se bude snažit uhájit svou roli výše nasazeného a tedy domácího týmu v areálu Sparty na Podvinném Mlýně, kam zavítají Tahrany a nebude to mít vůbec jednoduché. Tým vedený kapitánkou Kateřinou „Porky" Pokornou se skvěle popral s nelehkou výchozí pozicí, kterou měl z hlediska organizace a rozložení sil v úvodu soutěže a odměnou mu bylo cenné vítězství nad Vydrou v Brně. Uvidíme, zda zkušenosti reprezentatek Kláry Hladilové, Věry Samkové či Lucie Oupicové převáží nad progresivním týmovým projevem Tahran, které se aktivně připravovaly i o volném víkendu pod vedením Petry Křiklánové, Lukáše Hrmy a reprezentantů Vojty Havla a Roberta Trefného. Odpověď se dozvíme již v neděli od 13:00.

Jste srdečně zváni podpořit své týmy v bojích o finále Mistrovství ČR rugby XV žen.

Pozvánka Petrovice Vydra.pdf

Pozvánka Spartie Tahrany.pdf