10.11.2017 – DUKLA RUGBY

Po pozvolném začátku už Dukláci v Africe válí


První zápas v namibijském Swakopmund Dukla prohrála, ale pak se odrazila ke dvěma vítězstvím ve skupině a pokud zítra porazí Lesotho, čeká ji pravděpodobně jeden z hvězdných soupeřů - Keňa či výběr Jižní Afriky.

Turnaj začal v pravé páteční poledne místního času utkáním Dukla - Namibie akademie. I když začátek byl v podání Dukly slibný, množství chyb, které se ve hře jediného neafrického týmu turnaje začalo kupit postupem času, zcela obrátilo kormidlo utkání ve prospěch Namibijců, kteří hráli precizněji a efektivněji. Čestný úspěch zaznamenala Dukla až za stavu 0-26.

Dukla - Namibie akademie 7-26 (0-14)

Sestava Dukly: Berounský (c), Froněk, Cimprich, Fick, Jacobs, De Wet, Fortuin.

Střídali: Kučera, Stárka, Šimák, Pretorius, Samet.

Pětka: Fortuin. KPP: Kučera.


V druhém zápase proti univerzitnímu výběru TISAN (Tertiary Institutes Sports Association of Namibia) vstoupili hráči Dukly v úplně jiném rozpoložení. Aktivní hrou plnou nasazení a týmovosti od samého začátku přehrávali soupeře a v prvním poločase položili hned tři pětky. I druhá půle patřila armádním barvám z Česka a až úplný závěr utkání přinesl body i Namibijcům. Ragbyová Dukla s kapitánem Karlem Berounským poprvé a navíc přesvědčivě ve své znovunačaté historii vítězí!

Dukla - TISAN 31-5 (17-0)

Sestava Dukly: Berounský (c), Kučera, Cimprich, Šimák, Fick, De Wet, Fortuin.

Střídali: Froněk, Stárka, Samet, Jacobs, Pretorius.

Pětky: Fick 2, Fortuin 2, Jacobs 1. KPP: Fick, Pretorius 2.

IMG_20171109_153207.jpg

čtvrteční rozcvička v poušti Namib


Třetí zápas pátečního programu a pro českého fanouška soupeř s nádechem exotiky, Botswana. Očekávané vítězství se po rozpačité první půli i začátku druhé půle, když Botswana srovnala na 7-7, zdálo v ohrožení, ale 4 pětky v řadě uklidnily Dukláky a přinesly důležité vítězství před sobotním programem turnaje.

Dukla - Botswana 29-7 (7-0)

Sestava Dukly: Berounský (c), Stárka, Samet, Cimprich, De Wet, Fortuin, Pretorius.

Střídali: Kučera, Froněk, Šimák, Fick, Jacobs.

Pětky: Pretorius, Fortuin, Jacobs 2, Šimák. KPP: Pretorius, Fick.


V sobotu začíná duklácký program v 9:20 místního času (ČR +1) utkáním proti Lesothu. Pak se již bude turnaj dělit na horší a lepší a boj v pavouku. Tak koho byste Dukle raději přáli? Jeden z nejlepších sedmičkových týmů světa Keňu, či výběr Jižní Afriky s Cornalem Hendricksem, který reprezentoval svou zemi jak v sedmičkách tak patnáctkách?


Ze Swakopmund, Pavel Chaloupka, 10.11.2017