07.11.2017 – DUKLA RUGBY

Dukla míří na sedmičkový turnaj do Namibie


Ve dnech 10.-11. listopadu se v namibijském přímořském letovisku Swakopmund uskuteční špičkově obsazený turnaj. Dukla nebude chybět.

Pro vybrané hráče, kteří se již více než tři měsíce připravují každý všední den ráno ve sportovním areálu na Julisce pod vedením trenérského triumvirátu Pretorius, Kriek, Beneš to bude herní premiéra v dresu Armádního sportovního oddílu Dukla.

Safland Sevens.jpg

Turnaj, který budou živě přenášet televize 17 zemí Afriky má špičkovou účast: Jihoafrická republika, Namibie, Keňa, Zambie, či výběr týmu Super Rugby Bulls. Dukla se ve skupině utká s týmy Botswany, Namibie akademie, Lesotha a univerzitním výběrem Tisan. Sobotní program pak určí výsledky pátečních utkání.

Cesta Dukláků na turnaj bude náročná. Let trvá s přestupy v Londýně a Johannesburgu rovných 24 hodin, následně čeká tým ještě více než čtyř hodinový přejezd pouště k pobřeží Atlantského oceánu.

Soupiska: Martin Cimprich, Jan Kučera, Albert Froněk, Karel Berounský, Daniel Stárka, Marek Šimák, Mohamed Ali Samet. Na místě tým doplní čtveřice Jihoafričanů, kteří odehráli patnáctkovou sezonu v dresu Olympu: De Wet, Jacobs, Fortuin, Fick. Na poslední chvíli vyřadilo zranění ze sestavy Aleše Stejskala, kterého nahradí další Jihoafričan Lötter Pretorius.

PCh, www.rugbyunion.cz, 7.11.2017