03.11.2017 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Ohlédnutí za 3. kolem MČR XV žen: Petrovice vs Spartie 36:30

Petrovice po velkém obratu udolaly Spartii 36:30

Střet dvou neporažených týmů nezůstal nic dlužen předpokladům o dramatickém zápase, byť začátek tomu vůbec nenasvědčoval. Pohled na zápas plný zvratů nám z řad Sparti přiblíží jedna z opor její 1. řady a zároveň i reprezentace Renda Frýdlová:

„Byl to velice vyrovnaný zápas . V prvních 15min jsme měly převahu, ale po zranění jedné z naších hraček se naše hra zasekla a toho využily soupeřky a začaly pokládat pětky a to zejména jejich nadějná hráčka Anežka. Vzchopily jsme se až v posledních 10 minutách druhého poločasu, kdy jsme začala pořádně bojovat. Celkově to byla velice pěkná a bojovná hra obou týmů, z kterých nakonec byl úspěšný tým Petrovic, ale boje ještě nekončí a vše se můžeme změnit již příští týden"


Byl to vyrovnany zapas ale podcenili jsme to a mam pocit ze nejak polevily v prubehu. Pak jsme udelaly par chyb ktere nas staly cenne body a konečné vitezstvi" doplňuje ji stručně a výstižně opora pro změnu 3. řady národního týmu Věra Samková.

Sparta Petrovice IIII.jpg

Petrovický tým byl v závěru vděčný za cenné vítězství a jeho pocity tlumočí pro zranění nehrající kapitánka Lucie Svobodová, jež zápas prožívala „z lajny" :„Zápas na horní Tatře začal velkým tlakem ze strany Spartie. My jsme bránily prvních 20 minut ve vlastní 22 a nechaly si dát rychlé 3 pětky. Vypadalo to, že je rozhodnuto, kdo bude uvádět tempo zápasu.

Po třech červených pětkách se naše holky probraly a začaly hrát chytřeji a využívat individuálních dovedností jednotlivých hráček. Zlepšila se i obrana žen v modrém, kdy bránily velký tlak útočení po standardkách tvrdými skládkami.

Po pár útocích se zápas bodově i herně srovnal a utkání začalo být velmi napínavé. Spartie měla velmi dobrou práci v rucku, naše hráčky individuálně unikaly a překonaly bodový náskok Spartie. To se jim podařilo udržet až do konce zápasu, který nakonec skončil 36:30. Je skvělé, že i s velkou marodkou jsme schopné odehrát, ač v počtu 14, utkání. Děkujeme holkám z Přelouče, bez kterých by to tentokrát vážně nešlo" uzavírá své hodnocení poděkováním hráčkám týmu, který se už také pomalu, ale jistě, stává důležitou součástí rozvíjející se 15kové soutěže.

Petrovice si tak vybojovaly právo vyzvat doma Vydru v semifinále hraném o víkendu 11.-12.11, zatímco Spartii čeká doma derby s Tahrany.

MČR XV žen - stav po zápasech ve skupině.pdf

Spartie - Petrovice III.jpg

DB