03.11.2017 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Ohlédnutí za 3. kolem MČR XV žen: Vydra vs Tahrany 12:22

Tahrany si i přes kalamitu odvezly vítězství nad Vydrou 22:12

Doslova zatopená klec v Brně vytvořila kulisu k duelu, který vzbuzoval stejně otázek jako očekávání. Tu nejdůležitější otázku, zda se bude vůbec hrát, rozsekl hlavní sudí zápasu Jiří Jíša a duel , jehož podle očekávání dramatickým průběhem nás provede hlavní kouč Vydry Petr Pořízek, tak dostal zelenou ke startu:

„Zápas proti Tahranům jsme začali rozpačitě především kvůli neznalosti soupeřek. Po prvních pár minutách jsme se ale dokázali zorganizovat a udávat tempo hry, což vyústilo i v lepší organizaci obrany během celého zápasu. Dařilo se nám pokrývat celé hřiště a soupeřky nás nedokázaly přečíslit. Bohužel se projevily individuální dovednosti, ve kterých byly soupeřky lepší. Projevil se fakt, že Tatra momentálně hraje nejvyšší sedmičkovou soutěž a má zkušenější hračky. Tak jako jsme měli velmi dobře organizovanou obranu tak i ve hře dopředu nechyběl tento prvek. Bohužel nám vázla koncovka ve hře dvě na jednu nebo akci ukončila špatná přihrávka. I dle diváků byla VyDra organizovanější. Vítězství nás však stály především individuální dovednosti a to skládka a přihrávka. Všem hráčkám, které byly na hřišti patří obrovská gratulace. Ukazuje se, jak se týmy neustále zlepšují a soutěž se zkvalitňuje" uzavírá své fundované hodnocení v pozitivním tónu.

Na lavičce Tahran se mimo reprezentačního kapitána Vojty Havla objevila i další výrazná osobnost. Petra Křiklánová, jejíž "comeback" z Nového Zélandu je dalším velkým impulsem pro naše ragby. Bohužel kvůli pozdnímu návratu do republiky a neuprosným mezinárodním přestupovým pravidlům nemohla nastoupit, avšak skvěle táhne svůj tým z pozice manažerky. Zápas hodnotí následovně:

"Poslední zápas základní části se odehrál ve velmi těžkých podmínkách , protože vichřice řádila nad celou republikou, včetně Brna. Účast na zápase byla ze strany hráček velmi slušná a jejich nasazení na hřišti vzhledem k podmínkám statečné. Zápas, který spíš připomínal bahenní lázně, byl soubojem dvou týmu na konci tabulky. Obě mužstva intezivně útočila i bránila, čemuž odpovídá i nízké skóre hry 12:22. Děvčata si zaslouží obrovskou pochvalu za bojovné nasazení, kde místy šlo i o zdraví, naštěstí k žádnému vážnému zranění však nedošlo a náš tým se mohl nakonci zápasu radovat z první výhry sezóny. Stejně jako u národního týmu, je na každém zápase vidět zlepšení herního projevu a určitě se máme v semifinálových bojích na co těšit. V neposlední řadě patří velké DÍK domácímu týmu VyDra a pořadatelům RC Dragon Brno za skvělé zázemí a pohoštění po zápase"

Tato slova jsou tou nejlepší pozvánkou na semifinále, jež proběhnou o víkendu 11. a 12. 11. a o nichž vás zde budeme rádi včas informovat.

Vydra TahranyIII.jpg

DB