21.10.2017 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Přehled dění v mládežnickém ragby U6-U12


Mládežnické ragby je v plném proudu a víkend po víkendu se teď se představují na hřištích po celé republice všechny kategorie. Již zaběhnutý přehled dění v mládežnickém ragby začněme u těch nejmladších.

Po dalších perfektně zorganizovaných turnajích, kdy RC Bystrc pozval na své hřiště celou Moravu a Petrovice společně s Tatrou a Babicemi se postaraly o kategorie U6+U8, U10 a U12 v tomto pořadí, zavítal kolotoč turnajů do dalších zajímavých dějišť bohatě obsazených turnajů.

Na Moravě probíhaly boje ve Zlínském areálu, který v si v současnosti navíc prochází rekonstrukcí hlavní tribuny a klubovny, ale „nápor" mladých ragbistů a ragbistek zvládl na výbornou.

V Čechách se role hostitele pro kategorii U6 a U8 s přehledem ujala Slavie, U10 se podívaly do Plzně a boje U12 zorganizovala na svém hřišti Sparta.

Za zmínku rozhodně stojí turnaj U10 na Tatře, jenž proběhl bez klubové příslušnosti a příblíží nám jej jeden z jeho hlavních organizátorů a trenér Tatry Leoš Kořený: „Celkem se takového vůbec prvního regionálního turnaje zúčastnilo 150 dětí, které soutežily ve 14 namíchaných týmech. Atmosféra byla úžasná a všichni rodiče, děti i trenéři si pochvalovali přátelské prostředí, které na turnaji panovalo. Snažíme se tímto směrem navázat na již tradiční turnaj Bavaria Cup v Kralupech probíhající vždy na konci jarní sezóny".

Tohle je jistě cesta, která pomůže ke zpestření sezóny v mládežnickém ragbya navíc podpoří schopnost dětí se adaptovat, komunikovat a kamarádit se napříč týmy, a tak do konce podzimu proběhnou tyto turnaje v Čechách i v kategorii U8 a U12

Tento víkend však již přinese další zpestření v pestrém podzimu, neboť bude patřit mezinárodnímu PYRFu (Prague Youth Festival) a tak se naši nejmladší hráči a hráčky mohou těšit na velkolepá měření sil, která pro U8 bude pořádat Pragovka, U10 se budou odehrávat na Tatrovce a U12 čeká tradiční PICO CUP v Petrovicích.