17.10.2017 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Závěrečné soustředění ČR žen XV před zápasem s Francouzskou armádou

Parádní podzimní počasí a více než 30 hráček připravených přijmout reprezentační výzvu, to byly základní body scénáře, který se odehrával tento víkend na horním hřišti Tatry Smíchov. Náplní soustředění nás provede hlavní trenér reprezentace Richard Krutzner:

První den v sobotu dopoledne se probírala teorie - pozice a úlohy jednotlivých postů v XV ragby.

Po obědě jsme všichni vyrazili na extraligový zápas na Spartu, kde jsme sledovali ragby v praxi, kdese měly hráčky zaměřovat na své posty. Zápas mezi Spartou a Tatrou byl napínavý až do konce, kde si semifinálové vítězství vydobyl tým Sparty.

Poté jsme se přesunuli na hřiště a tam jsme se zaměřovali na hru kolem rucků a v 18hod. ukončili první tréninkový den."

Den druhý už byl podle kouče mnohem více směřován k hernímu plánu a k celkovému pohybu hráček po hřišti především po standardních situacích:

„V neděli dopoledne jsme se zaměřili na herní plán a vytvořili jsme 2 týmy, které dostávali do sebe herní situace, opět nejvíce zaměřené na hru kolem rucků.

Po obědě shlédli jsme krátký úsek zápasu ČR : Belgie, a probírali chyby vzniklé při zápasu a hru do volného prostoru. Odpoledne jsme se rozdělili na roj a útok, roj se zaměřil na mlýny a auty a poté jsme se opět rozdělilinna dva týmy a zrekapitulovali jsme poznatky z dvou denního soustředění do praxe na hřišti.

Nakonec jsme jako trenéři provedli soupisku na chystané utkání 21.10 s Francouzskou armádou," uzavírá Richard Krutzner své stručné hodnocení průběhu víkendových dní a potvrzuje, že nominace na očekáváný souboj České reprezentace s výběrem Francouzské armády už je na světě a bude zde během následujících hodin zveřejněna.

DSC_0174spolecna_up-1.jpg