16.10.2017 – REPREZENTACE MUŽI XV

V sobotu v Praze na Markétě dvě ragbyové exhibice - ženy i muži ČR v akci


21.10. se na Markétě nejprve od 11:30 utkají ženy ČR s výběrem francouzské armády. Od 14:00 se pak muži postaví výběru jihoafrických Barbarians.

Česká ragbyová reprezentace má letos skutečně napilno. V červnu se hráči již potřetí postavili novozélandskému výběru New Zealand Ambassador´s XV a nyní čelí další výzvě. Již tuto sobotu 21. 10. 2017 od 14:00 se český tým, podpořen novým partnerem, společností DHL a v čele s novým kapitánem Vojtěchem Havlem, utká s jihoafrickým výběrem.
A v sestavě Supa Barbarians opravdu nebudou chybět silní hráči. Nenechte si ujít tuto gentlemanskou podívanou! A pokud přijdete již dopoledne, tak máte jedinečnou šanci vidět i české ragbistky, které se předvedou po výkopu v 11:30
, kdy si to rozdají s ženským týmem francouzské armády. Stadion Markéta na pražském Břevnově se tak otřese v základech hned dvakrát v jeden den!

„Po roce uvidíme v Praze na Markétě opět špičkový zahraniční výběr. Jihoafrické ragby má obrovskou tradici, v zemi je to sport číslo jedna, sport, který spojuje jihoafrickou společnost", komentuje nadcházející utkání Pavel Chaloupka, prezident ČSRU. Tolik očekávaný zápas mezi českou reprezentací a nejlepšími ragbisty z Jižní Afriky, odstartuje přesně v 14:00 hod. Za jihoafrický výběr nastoupí mimo jiné i jedenáct hráčů, kteří hráli Currie Cup, nejvyšší ragbyovou soutěž v Jižní Africe.

Jedním z největších oříšků, se kterým si budou muset poradit nejen Pavel Šťastný, Martin Havlíček a Adam Leitmančík, bude Bees Roux, nezvykle silný ragbista, který rád vytváří běžecké příležitosti pro rychlé útočníky. Další záludné situace může připravit i Hanco Venter, který Jižní Afriku reprezentoval ve výběru do 20 let a byl hráčem v jednom z nejsilnějších týmů v Super Rugby – nejlepší ragbyové soutěži světa.

Phil Pretorius, trenér české reprezentace je však na SA Baa-Baas připraven a poodkrývá taktiku: „Český tým pracuje na novém herním systému, chceme více držet míč v ruce. Očekávám, že se v zápase s Jihoafričany nebudeme držet zpátky. Pozvali jsme si do Prahy velmi silného soupeře, ale tak to má být. Chceme se poměřovat vždy se silnými týmy, abychom v zápasech s nimi kvalitativně rostli".

Nenechte si ujít bitvu, ve které se postaví čeští ragbisté proti jihoafrickým hráčům, jejichž společná váha dává téměř dvě tuny! Se vstupenkou na zápas české reprezentace proti SA Baa-Baas, se navíc dostanete na avizované utkání žen, ale i na utkání Mistrovství Evropy mezi Českou republikou a Polskem! To se koná o týden později, tedy 28. 10. 2017 od 14:00 hod, opět na stadionu Markéta.

Ženská bitva v army stylu

Už v minulosti k nám zavítal francouzský armádní tým mužů, ale ženský výběr se nám představí vůbec poprvé. Těšit se můžeme na tvrdý, férový a všestranný zápas, který je pro reprezentační armádní tým charakteristický. V těchto týmech působí zpravidla profesionální vojáci a vojákyně v plné službě, proto jsou utkání plánována výhradně tak, aby se jich mohli hráči účastnit mimo výkon služby. První výkop v utkání týmů France Militaire Feminin a českého ženského ragbyového týmu proběhne také v sobotu 21. 10., a to v 11:30. Přijďte se podívat, jak se české ragbistky popasují s hráčkami z řad letectva, námořnictva, nebo pozemního vojska.

ženy.jpg

Eva Kubů, PR Konektor, 16.10.2017