13.10.2017 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Ohlédnutí za 2. kolem MČR XV žen: Tahrany - Spartie

Spartie přehrála v dešti Tahrany 51:5

Další patnáctková bitva žen byla k vidění v neděli 8.10. na hřišti RC Tatry Smíchov. Tým Říčan, Slavie a Sparty se zde utkal proti místním Kobylkám, posíleným o hráčky Sedlčan, Českých Budějovic a Hradce Králové" uvádí nás rovnou do děje mlýnová spojka Spartie Lucie Oupicová:

Za deštivého počasí, kdy zápas připomínal spíše soutěž miss mokré tričko se dařilo lépe celku Spatrie, která po půli vedla 27:0 Jedinou pětku Tahran položila pohotová mlýnová spojka Káťa Koubová, což však na otočení výsledku nestačilo. Konečné skóre 51:5 prokázalo silný útok a kvalitní přípravu Spartie pod vedením trenérského dua Ády a Vlasty Bažanta" usmívá se reprezentantka ČR a dodává:" Hra možná byla pro náročnějšího diváka pomalá a na hřisti dominantní Spartie složena z extraligových hráček, zatímco za Tahrany hrály holky jak 1. tak i z 2.ligy, tak jsme hrály o něco organizovaněji Nicméně je před námi pořád mnoho práce a začít muzeme rovnou u disciplíny, kdy proti nám bylo pisknuto několik trestných kopů kvůli ofsajdům".

„Vstup do utkání byl daleko lepší z naší strany, využívali jsme zkušenější roj, který ukázal, že díky odehrání již jednoho utkání, je daleko sehranější. V druhé půli utkání přišly častější chyby z obou stran,byly způsobené hlavně nepříznivými podmínkami počasí. Nedařilo se nám posílat balony na útok, a oslabený roj již nedokázal tolik kombinovat a procházet jednoduše obranou. Naopak docházelo více k prohřeškům, za které jsme obdržely jeden trestný kop za druhým. Převahu držení balonu v druhém poločase měl tým Tatrahran, kterému se povedlo v závěru utkání i skórovat" Doplňuje ji její parťačka, zkušená tříčtvrtka Klára Hladilová.

V táboře domácího týmu, který navzdory vzdálenostem (Praha, Sedlčany, Hradec) odvádí skvělou práci i z hlediska rozvoje nových hráček a jejich začlenění do soutěží, převládala i přes zklámání z výsledku atmosféra plná chuti a odhodlání do dalších bojů, jak potvrzuje kapitánka týmu Kateřina „Porky" Pokorná: Druhý zápas našeho společenství neproběhl tak hladce jako ten první. Spartie je tým složený z nejvíce zkušených hráček, co se XV. hry týče. Zápas se odehrál v těžkých podmínkách deště a bláta a za naši stranu i v chaosu, ve které jsme chybovali jak v útoku tak v obraně. Každá chyba pro nás byla důležitou lekcí a ze zápasu jsme si odnesly super zkušenost. Musím poznamenat, že přes to jak málo máme zkušeností našemu týmu rozhodně nechybí odhodlání a hlavně pozitivní přístup k tréninkům. Makáme dál a těšíme se na další zápas proti společenství Moravy," zve všechny na další kolo, které proběhne po reprezentační přestávce.

Máme se však rozhodně celé ty dva týdny na co těšit, neboť 3. kolo soutěže nabídne souboj sousedů v tabulce a to nejprve právě Tahran s Vydrou, které si to v neděli 29.10. rozdají na Dragonu v duelu o první vítězství v soutěži, a pak "finále základní skupiny" v Petrovicích mezi zatím neporaženými týmy, tedy domácími a Spartií.


spartie2.jpg