13.10.2017 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Ohlédnutí za 2. kolem MČR XV žen: Vydra vs Petrovice

Vydra statečně trápila Petrovice i přes porážku 10:41

Více než 70% hracího času držení míče a neunavné bombardování soupeřoy obrany především aktivním rojem, tak se ukázala bojovná a stále se zlepšující Vydra v zápase s Petrovicemi ve strhujícím střetu dvou herním stylů, který se minulou neděli odehrál ve Vyškově. Jejich Pražského soupeře však zdobila po celý zápas trpělivá obrana, taktické rozhodování na velice slušné úrovni a především smrtící protiútoky do vnějšího prostoru mezi ¾ a křídlo.

Jak ale zápas vypadal očima hlavního trenéra Vydry a také reprezentačního trenéra roje Petra Pořízka? „Utkání začalo velice svižně na obě dvě strany. Skóre otevřeli soupeřky ve 23 minutě po špatném přebírání hráček Vydry v obraně. Vydra měl jednoznačně v první půli navrch. Neustále hrála s míčem a soupeřky z Petrovic museli neustále jen bránit. Bohužel Vydra měl o něco horší čištění jak jejich protějšek a tak se stalo dvakrát, že nám sebrali míč v rucku. Poté přešly soupeřky do rychlého protiútoku po křídlech a skórovaly. Vydra na to dokázala odpovědět ještě zvýšením tlaku a po krásné akci skórovala kapitánka domácích Kateřina Nováková. Bohužel konverzi po pětce neproměnila Pavlína Čuprová.
Druhá půle byla vyrovnanější. Na soupeřkách šla vidět více jejich individuální vyhranost, která se naplno projevila v 65.minutě, kde celkově Vydře docházeli síly a začali chybovat v obraně.
Bohužel skóre neodpovídá vůbec průběhu utkání. Soupeřky nejvíce těžili z individuálních akcí Kateříny „Čaky" Novákové a Anežky Chládkové.
Oběma týmům náleží velká gratulace za předvedený výkon a kvalitu utkání."

K Petrovi Pořízkovi se připojuje i jedna z nejvýraznějších postav zápasu, útoková spojka a autorka druhé pětky Vydry Saša Zítková.

„První poločas jsme hrály velmi vyrovnaně. Dařilo se nám skvěle obsazený petrovický útok dostávat pod tlak a dodržovat herní systém. V druhém poločase se začala projevovat únava a bohužel i několik zranění. Především ta na obou spojkách, která měla největší vliv na naši hru. Tím se začaly projevovat individuální nedostatky, které však pramení z nevyhranosti. V Praze se nám velmi dařily standartní situace a rucky, a právě ve Vyškově to byly situace, které jsme nedokázaly využít ve svůj prospěch. Posledních pár minut se bohužel odehrávalo pod taktovkou Petrovic. Celkově zápas hodnotím kladně díky našemu nasazení, které je vždy obdivuhodné. Naši největší snahou momentálně je, poučit se z chyb a pokud to splníme dokážeme bez problému vítězit"

Sílu soupeře pokorně uznává i vazač soupeře Kateřina „Čakyna" Nováková, jež svou neúnavnou podporou, zabíháním si do prostoru a skvělou spoluprací s Luckou Bohušovou a Anežkou Sládkovou byla jedním z rozhodujících faktorů v zápase:

„Zápas proti Vydře byl jeden z těch zápasů, kdy výsledek moc neodpovídá celkovému projevu hry. Neměly jsme dobrý začátek, Vydra nás zaskočila svou hrou v roji, kterou jsme v prvních (nekonečných) dvaceti minutách bránily u svého pětkoviště. V druhém poločase už jsme se „probudily", zvláště pak roj, který ukázal převahu ve standartních situacích. Určitě to nebyl lehký zápas a dalo nám zabrat s Vydrou držet krok, nicméně v našem týmu máme vícero zkušených hráček a právě zkušenosti a zápasová vyhranost nám pomohly tento zápas vyhrát. V neposlední řadě bych chtěla poděkovat Vydře, že připravila pozápasové občerstvení, u kterého jsme se ,v přátelské atmosféře, všichni jak trenéři tak hráčky sešli a na chvíli poseděli. Tato část třetího poločasu je nedílnou součástí ragby a myslím, že by měla patřit ke každému zápasu či turnaji" zdůrazňuje reprezentantka ČR v obou formách ragby skvělou atmosféru kolem zápasu.

V podobném ragbyovém duchu Vydra jistě za 14 dní pohostí na Dragonu i Tahrany a Petrovice bude doma čekat bitva dvou neporažených týmů se Spartií o vítězství v základní části.

Tabulku a plán soutěže nalezne zde:

MČR XV žen-stav po 2. kole.pdf