06.10.2017 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Přichází další víkend plný mládežnického ragby

U6 – U12

Přehled dění v mládežnickém ragby nejde nezačít jinde než v Olomouci a to úspěšným ORFem, který se perfektně vydařil jak organizátorům, tak i hráčkám a hráčům. K vidění byly kvalitní zápasy od těch nejmenších po U12 v příjemném prostředí plném respektu k rozhodčím a soupeřům. Tento víkend se naše nejmladší naděje zase vrátí ke klasickému modelu Českých a Moravských turnajů.

V Čechách se tak můžeme těšit na turnaje v Petrovicích pro U6 a U8, na Tatře, kde pro U10 je připraven model bez klubové příslušnosti a U12 přivítají Babice. Moravský turnaj bude hostit Bystrc, která se letos po právu může pyšnit svými týmy ve všech kategoriích a díky tomu se tato akce stane i součástí celého ragbyového dne.

U14

V Kategorii U14 týmy odpočívaly, jen v dohrávce 3. kola derby Sparty Slavie dopadlo úplně obráceně, než tomu bylo minulý víkend v mužské kategorii a to vítězstvím sešívaných 50:0. V Moravské dohrávce Poháru X si Vyškov odvezl z Havířova jednoznačné vítězství v poměru 61:5.

Tento víkend přinese plnou porci zápasů této bohatě obsazené soutěže. V sobotu již zmiňovaná Bystrc vyzve na domácí půdě Spartu ve 14:00 a v neděli se schyluje k dalšímu měření sil mezi Tatrou a Říčany od 13:30 v Říčanech. Dragon bude v 11:00 hostit v Cacovické kleci Petrovice, zatímco Pragovka na svém hřišti u Rokytky přivítá v 16:00 Slavii.

V Moravské části Poháru X, Trophy Morava, se v neděli utká Ostrava doma v 10:00 s Vyškovem a Olomouc v ten stejný den v 10:30 se Zlínem.

Českou část čeká turnaj v Říčanech za účasti domácí rezervy, Tatry B, Babic a Olympu.


U16

Tato soutěž zatím alespoň střídavě naplňuje očekávání napínavých zápasů a to i přestože v Poháru XV Petrovice naprosto přehrály oslabenou Bystrc 109:0 a Sparta si vyšlápla na Říčany také jednoznačně 62:0. Dragon ale dokázal zvrátit drama na Tatrovce ve svůj prospěch 29:19 a Pragovka si nakonec, byť v poločase prohrávala 7:10, poradila se Slávií 36:17.

Dragon nyní čeká další velká výzva v podobě Říčan ovšem tentokrát s výhodou domácího prostředí v Brně s výkopem v sobotu v pravé poledne. Velký duel se pak odehraje i na druhém konci Moravské metropole, kde se Bystrc utká v 15:30 se Slávií. Sparta se popasuje s Tatrovkou na Podvinném mlýně od 11:00 a čtveřici matchů v Poháru XV U16 doplní souboj domácí Pragy s Petrovicemi taktéž v sobotu v 10:00.

V Poháru XII U16 po divokém a velmi otevřeném derby Havířova s Ostravou s výsledkem 38:55 pro hosty, včerejší (čtvrtek 5.10.) porážce Ostravy v Olomouci 87:5 a po odloženém souboji Olomouce s Vyškovem, přichází zápas Vyškova s Havířovem ve Vyškově v sobotu v 11:00.


U18

Pohár XV U18 zaznamenal minulý víkend samé velice otevřené zápasy plné útočného rugby, o čemž svědčí především výsledek Slavie s Dragonem 38:26 a Tatry s Bystrcí 43:31. Dále Sparta doma podlehla Říčanům 7:40.

Toto útočné a otevřené ragby je tou nejlepší pozvánkou na kolo nadcházející, v němž najdeme atraktivní brněnské derby Dragonu s Bystrcí v Obřanech v sobotu v 10:00. Tatrovka změří síly ve svých oblíbených 11:00 se Spartou a v Říčanech od 11:30 budou diváci svědky utkání Říčany Slavie.

V Poháru XII se odehrál další na body bohatý match v Havířově, kde místní junioři zvítězili nad Petrovicemi 50:22. Ty dostanou příležitost si spravit chuť doma s dalším týmem ze severu Moravy a to s Ostravou - Mariánskými horami v sobotu v 13:30.


Těšíme se, že přijdete podpořit budoucnost svých klubů a mládežnické ragby celkově a rádi se s Vámi potkáme na některém z mnoha zde zmíněných hřišť.