04.10.2017 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Ohlasy 1. kola MČR žen: Spartie vs Vydra

Spartie nakonec přehrála bojovnou Vydru 52:14

Společenství Sparty, Slavie a Říčan se v prvním kole utkalo se Moravským týmem, kterému již nikdo neodpáře tradiční a oblíbený název Vydra. V tomto utkání oba týmy dokázaly rozptýlit obavy z počtu hráček v soutěži letos poprvé rozšířené na 4 týmy a především holky z Vydry se prezentovaly plnou soupiskou 22 hráček na utkání.

Podívejme se však na utkání přímo očima jeho aktérů, protože výbornou připravenost Vydry a také celý zápas hodnotí reprezentační trenér Zdeněk Albrecht : „ Jsem mile překvapený, v jak početně silné sestavě moravské hráčky přijely, především na hráčkách Dragonu jde vidět jejich neustále rostoucí počet. Hrálo se živé a tvrdé ragby, my jsme se snažili co nejvíce navázat na reprezentační soustředění a hrát „volavky" plus další prvky z reprezentačního herního plánu. Jde vidět, že hra už postupně začíná mít řád. Přestože holky z Vydry bojovaly až do konce, nakonec zápas rozhodla větší herní zkušenost některých našich hráček, ať už na vazači hrající „Mamby" Sáry Ley Exnerové, mlýnovky Kláry Hladilové, útokovky Pavly Zahrádkové nebo Šárky Šimánkové, která je zpátky po dlouhém zranění, což je další dobrá zpráva z tohoto zápasu"

Jeho protějšek v tomto utkání a zároveň i kolega z RT reprezentace Petr Pořízek i stručně na stiňuje průběh z obou stran kvalitního matche: „Zápas jsme začali vyrovnaně, bohužel se ve čtvrté minutě zranila hráčka z Brna Anička Fráňová. Hned po jejím zranění soupeřky otevřeli skóre. Nečekali jsme na nic a za nedlouho jsme stav srovnali. Bohužel se nám nedařilo být dostatečně agresivní v obraně a celý zápas toho soupeř využíval. Holky, ale bojovaly do poslední minuty a nic nevzdávaly. Z naší hry co se nám dobře dařilo tak bylo čištění rucků jak naších, tak dokonce jsme dokázali i soupeři vzít míč ze země.

Do dalšího utkání musíme zlepšit reakci na míč a vypilovat postavení v naší struktuře."

Podobnou optikou shrnuje utkání i kapitánka Vydry Kateřina Nováková:

„I když výsledek zápasu hovoří pro Spartii, bojovaly jsem až do konce a soupeři nedaly nic zadarmo. Herně chci vyzvednout především nové hráčky (což je minimálně polovina Vydry). Bylo vidět, že se opravdu snaží a zvládly se s XV rugby popasovat skvěle. Podle mě oba týmy předvedly 80 minut pěkné práce a není se za co stydět. Nyní si už brousíme drápy na tým z Petrovic. „

Odhodlaně uzavírá své hodnocení zápasu jedna z klíčových postav Dragonu Brno a celé Vydry zároveň, což je tou nejlepší pozvánkou na další jistě neméně zajímavé kolo této zbrusu nové soutěže, jež nás zavede v neděli 8.10. ve 14:00 do Vyškova.

(DB)