04.10.2017 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Ohlasy 1. kola MČR 15 žen: Petrovice vs Tahrany

Petrovice dokázaly ustát dramatický souboj s Tahrany

Úvodní kolo Mistrovství republiky 15 žen diváky rozhodně nezklamalo, naopak přineslo celou řadu pozoruhodných momentů, o kterých se bude dlouho mluvit, minimálně tedy do příštího kola.

Zároveň jde také o pro všechny týmy novou velkou výzvu, neboť liga počítá s jedním týmem navíc oproti dřívější ještě neoficiální soutěži. Petrovice se s touto náročnou situací popasovaly s vypětím všech sil a náleží jim ke cti, že dokázaly v podstatě z vlastních zdrojů poskládat tým, jenž ze strhujícího souboje nakonec vyšel vítězně. Na druhou stranu nově poskládané společenství týmů Tatry, Sedlčan a Hradce Králové se prezentovalo neméně kvalitním výkonem a po zásluze si do tabulky připsalo alespoň oba bonusové body.

Podívejme se tedy na zápas nejprve očima domácí kouče a zároveň hlavního trenéra ženské reprezentace XV Richarda Krȕtznera, který nás provede celým jeho herním průběhem:

„Zápas začal v počtu 14 hráček na naší straně a 15 hráček na straně soupeře. Mlýny byly dle pravidel, ale v 10min se nám zranila hráčka - pilíř a proto od této doby byly již simulované mlýny. Soupeř nabídl, že srovnají počet hráček s našimi, ale to jsem odmítl, z důvodu, když nemůže náš tým dát dohromady 15hráček ,poneseza to následky.

Máme přeci oficiální soutěž..V prvním poločase byly týmy absolutně vyrovnané a ještě v 39min bylo skóre 10:10.Ve 40min. jsme skóre navýšili na 17:10.V druhém poločase jsme hned z počátku nasadili silný tlak a úsilí a navršili jsme skóre na 27:10. Posledních 20min. bylo zřejmé, že nám docházejí síly a bylo jasné, že počet hráček nás stojí jak skóre tak možná i vítězství. Na konci bylo na nás dáno okolo 10TK, ale přesto jsme těsně vyhráli 27:20.

Zápas byl ve výborném tempu a někdy byly vidět i velice pěkné akce."

Z tábora jejich soupeřů zápas hodnotí sedlčanský Lukáš Hrma, a to za celý progresivní trenérský tým tohoto společenství ve složení Standa Král, Vojta Havel a Robert Trefný:

„Fungování roje bylo až nad očekávání velmi dobré, dobré příjmy i mlýny, kde jsme neprohrávali naše a naopak vyhrávali i soupeřovi standardky. Naopak musíme zapracovat na autových vhazováních, kde statistika byla opačná. Velmi dobrá byla také organizace hry v rojových fázích a i v útočných fázích, kdy holky po dvou společných trénincích dokázaly vstřebat spousty informací, stavět se do námi naordinovaných útočných struktur a aplikovat je přímo ve hře. Proto vidíme v tomto jediném nově složeném týmu velký potenciál a těšíme se na další zápasy."

Uvidíme tedy společně, zda již příští dějství soutěže dokáže tuto slušně nastavenou laťku navázat a třeba ji ještě překonat: Petrovice čeká výzva na Moravě, v podobě ve Vyškově připravené Vydry na 14:00 a Tahrany přivítají doma na Tatře Spartii s výkopem v 15:00.