04.10.2017 – REPREZENTACE ŽEN XV

Příprava reprezentace 15 žen byla oficiálně zahájena

Na státní svátek 28.září propukla naplno také příprava reprezentace 15 žen a to díky otevřenému kempu konanému za hezkého počasí v areálu Tatry Smíchov na jejím prvním hřišti.

Na více než 30 hráček z celé republiky tu čekaly nejen dvě náročné tréninkové jednotky, ale především spousta informací ohledně herního plánu reprezentace XV pro rok 2017 a dalších specifických herních situací, jež 15kové rugby přináší.

Trenérský tým ve složení Richard Krutzner, Zdeněk Albrecht, Petr Pořízek, Vlasta Bažant a s podporou Dana Beneše z ČSRU, nejprve hráčky formou videa a prezentace seznámil s daným herním plánem a základními rolemi ve hře.

Poté už byly hráčky po rozehřátí zaměřeném na nácvik kontaktních situací v podstatě náhodně namíchány do dvou týmů, jejichž úkolem bylo co nejasnější rozhodování, co se jejich herních rolí týče, a co nejužitečnější pohyb po hřišti.

Je obdivuhodné jak se hráčky s danou výzvou vypořádaly, neboť v daném čase nebyla jiná možnost než je v podstatě „hodit do vody" a jen na základě prezentace a videí se snažit dostat danou organizaci hry na hřiště a do herní praxe.

Celý reprezentační trenérský tým zde odvedl obrovský kus práce, stejně jako i hráčky, protože tyto herní prvky šly během celého dne evidentně nahoru a vrcholily v průběhu 2. odpoledního tréninku, kdy si holky zahrály modelovou hru zkušenějšího týmu proti týmu složenému ze spíše nových hráček, kde již každá hráčka měla svůj jasně daný post. Oba týmy se v tomto zápase prezentovaly jasnou herní strukturou a plánem, a přestože zkušenější tým svého soupeře zatlačil do defenzívy, rozhodně nedostával nic zadarmo, naopak obě strany si vzájemně pomáhaly dostat ze sebe maximum.

V tomto směru se tak podařilo plynule navázat na rozvojové kempy XV a všichni zainteresovaní se těší, že tato plynulost a vzestupná tendence bude ženské ragby XV provázet dál:

Po odehrání dvou kol 1. oficiální 15kové soutěže se reprezentace vrátí na scénu a to ve velkém stylu, neboť víkendové soustředění 13.-15. 10. už bude finální přípravou na test match proti výběru francouzské armády hranému 21.10. jako předzápas před rovněž velmi očekávaným střetnutím mužského výběru s SA Barbarians na Národním Stadiónu na Markétě.

Fotoreportáž z celé akce naleznete zde:

https://www.facebook.com/CzechWomensRugby/?hc_ref=ARTnzw6E1zslGseWBCnxq-CJOmOIgqvwYu3NErM_mQM0MQ1bEUso5PJ3OjpM-BfZz5A