27.09.2017 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Rozvojové kempy ragby 15 žen v Čechách a na Moravě

Nabitý podzimní program věnovaný 15kové verzi rugby byl u žen odstartován tento víkend rozvojovými kempy, jejichž dějišti se paralelně stala Tatra Smíchov pro Čechy a areál RC JIMI Vyškov pro Moravu.

Význam a místo v celkové struktuře podzimní sezóny hodnotí jedna z organizátorek celé akce a kapitánka České reprezentace XV Kateřina „Porky" Pokorná:

„Vzhledem k tomu, že se tento podzim odehraje první oficiální česká soutěž ženského XV. ragby bylo potřeba sedmičkové hráčky seznámit s jeho principy a strategií. Během víkendu jsme musely vstřebat velké množství informací a bude ještě potřeba, aby se usadily. Teď nás čeká podzim nabitý tréninky a zápasy a já pevně věřím, že se to během nich podaří. Zlepšení je vidět trénink od tréninku."

O tréninkovou náplň a její praktickou a teoretickou část se pro více než 20 hráček postaral trenérský tým složený z reprezentačních a klubových trenérů v sestavě Richard Krȕtzner, Zdeněk Albrecht, Vlasta Bažant a Vít Chalupa.

Nedělní tréninky proběhly pod vedením Daniela Beneše ve spolupráci s kapitánem mužské 15kové reprezentace Vojtou Havlem a reprezentační mlýnovou spojkou Markem Šimákem, kteří s hráčkami pracovali na specifických herních rolích v roji resp. útoku.

Bohaté trenérské zastoupení během celého víkendu potvrzovali svou přítomností i Stanislav Král a Lukáš Hrma a neméně bohatý byl i tréninkový program zaměřený prioritně na kontaktní situace a bezpečnou pozici těla, standardní situace a herní plán, jak v 1. fázi po nich, tak i v otevřené hře.

Moravská část kempu byla zorganizována na neděli a s jejím průběhem nás seznamuje její hlavní trenér Petr Pořízek:„Srazu se zúčastnilo cca 12 hráček. Naše práce dopoledne byla zaměřená na všeobecný pohyb při otevřené hře, která byla prokládána základy organizace obrany a reakcí na míč. Odpolední trénink jsme pokračovali ve všeobecném pohybu a zaměřili se na standardní situace, konkrétně na mlýn a aut"

Na rozvojové kempy plynule naváže už ve čtvrtek 28.9. otevřené soustředění reprezentace, které se bude konat celostátně na hlavním hřišti RC Tatry Smíchov.

https://www.facebook.com/events/1667586413259565/?...