15.09.2017 – REPREZENTACE MUŽI XV

České ragby vstupuje do další sezóny s novým kapitánem i hlavním partnerem


Na další sezónu je české ragby připraveno po všech směrech. Do týmu národní reprezentace přišel na pozici kapitána Vojtěch Havel, změny se však udály i mimo hřiště. Novým partnerem České rugbyové unie je od poloviny září logistická společnost DHL Express (Czech Republic) a s českým ragby bude kooperovat také jako partner logistiky a titulární partner vzdělávacího systému České rugbyové unie. Vzájemná spolupráce se tak promítne již do nadcházejícího říjnového zápasu, kdy se Češi utkají se SA Supa Barbarians z jižní Afriky.

Praha, 12. září 2017: České ragby se poslední roky těší vzrůstající oblibě, a to jak ze strany fanoušků, tak
i ze strany partnerských společností. Zasloužily se o to mimo jiné také zápasy s hráči celosvětového formátu, kteří několikrát ročně jezdí do Čech, aby tuzemské hráče proškolili. Jedním ze série těchto utkání bude zápas s SA Supa Barbarians z jižní Afriky, který se odehraje 21. 10. na pražské Markétě. Vyzbrojeni tvrdým tréninkem do něj naši ragbisté vkročí v čele s novým kapitánem české národní reprezentace Vojtěchem Havlem, mimo hřiště bude celou situaci jistit sportovní ředitel národního mužstva a hlavní trenér Phil Pretorius. Ostřílená dvojice sportovců čerpala zkušenosti v různých zemích světa. Svůj um nyní zúročí nejen při zápasu s Jihoafričany, ale povedou český tým i proti Polsku (28. 10., Praha) nebo Portugalsku (18. 11., Lisabon).

Na podzim čekají české ragby i další změny. Hlavním partnerem houževnatého sportu se 15. září stane logistická společnost DHL, která ragby celosvětově podporuje již delší dobu. Ke slavnostnímu podpisu smlouvy dojde v prostorách stadionu Markéta. Události se za české ragby zúčastnil prezident České rugbyové unie Pavel Chaloupka i hlavní trenér Phil Pretorius, partnerskou společnost zastoupil ředitel společnosti DHL Express pro Českou republiku a střední Evropu Joha Cornish a obchodní ředitel DHL Express pro střední Evropu Luděk Drnec.

České ragby se může těšit na podporu zejména v klíčové oblasti vzdělávání. „České ragby je u nás prozatím stále sportem v rozpuku, jehož obliba ale stále stoupá. Partnerství s celosvětovou společností DHL je vynikající zprávou a dalším krokem k vyšší popularitě. Jsem rád, že společnost DHL projekt rozvoje českého ragby oslovil a že nás v něm jako hlavní partner podpoří", sdělil Pavel Chaloupka, prezident České rugbyové unie.

Podpora sportu a mládeže je jedním z hlavních pilířů, na které se v rámci strategie společenské odpovědnosti v DHL Express zaměřujeme. Jako dlouholetého hráče ragby mě velice těší, že zahájíme spolupráci právě s Českou rugbyovou unií a staneme se partnerem ragbyového vzdělávacího systému. Pevně věřím, že díky tomuto projektu dokážeme přilákat k ragby nové děti a ukázat jim krásy tohoto sportu", uvedl John Cornish, ředitel společnosti DHL Express pro Českou republiku a střední Evropu.

„Společnost DHL dlouhodobě spolupracuje s globální komunitou ragbyového sportu. Kromě toho, že DHL byla oficiálním logistickým partnerem Mistrovství světa v ragby v roce 2011 na Novém Zélandu i v roce 2015 v Anglii a je oficiálním partnerem příštího Mistrovství světa v ragby 2019 v Japonsku, podporuje také následující soutěže, unie a týmy: World Rugby Sevens Series, Irish Rugby Football Union, German Rugby Union, Harlequins v Anglii, DHL Stormers v Jižní Africe, a to včetně četných členských základen klubů v mnoha lokalitách po celém světě. Partnerství s Českou rugbyovou unií je tedy pro společnost DHL logickým krokem a jsme jen rádi, že tomuto tvrdému sportu napomůžeme i v tuzemsku," doplnil Luděk Drnec, obchodní ředitel DHL Express pro střední Evropu.

Spolupráce je zatím smluvně vymezena jedním rokem, přesto obě strany cílí na dlouhodobé partnerství, což dokládá právě investice do procesu vzdělávání. „DHL tak demonstruje svůj zájem o dlouhodobý rozvoj našeho sportu", oceňuje dohodu Pavel Chaloupka.

(PCh)