13.09.2017 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Turnaj BRNO INTERNATIONAL 7s obohatil Pohár 7 žen 2017

Pohár 7 žen pokračoval uplynulý víkend svým 2. turnajem a o tom, že šlo o turnaj výjimečný svědčí i počet zúčastněných týmů, jejichž číslo se v ženské kategorii nakonec zastavilo na 13. Společně s 5 mužskými týmy tak bylo o víkendu v akci na bystrckém hřišti úctyhodných 18 týmů.

11ku českých týmů v ženské soutěži doplnily Rakušanky z Vídně a Slovenská reprezentace na turnaj mezinárodního formátu a už od samého začátku byly ve všech třech skupinách k vidění strhující utkání s pozoruhodnými výsledky. V 5členné skupině A si tým Severní Moravy, složený z hráček Olomouce a Ostravy, vyšlápl na Vyškov a porazil jej o jediný bod 20:19. Těsnou porážku naopak utrpěl od Dragonu, který tak „pomstil" svoje parťačky z Vyškova.

Petrovice nakonec při tomto formátu turnaje zůstaly jediným týmem, který musel právě v 5 členné skupině absolvovat 4 zápasy 1. den, ale popraly se s touto výzvou mistrovsky a zvítězily ve své skupině bez ztráty bodu a s impozantním skóre.

Skupina B byla neméně zajímavá, vicemistryně z Tatry si dokázaly dvakrát o jednu pětku poradit s houževnatou reprezentací Slovenska, kterou se navíc podařilo zaskočit stále se zlepšujícím Sedlčanům, když s ní remizovali 12:12 v dalším velkém dramatu.

„Céčku" vévodily hráčky Donau Vídeň a to naprosto přesvědčivým způsobem, druhé místo si pohlídala Sparta a Přelouč dokázala těsně odrazit útok již naprosto konkurenceschopného týmu z Hradce Králové.

Nedělní vyřazovací boje přinesly další dramatické souboje. Sedlčany dokázaly zopakovat svůj sympatický herní projev z domácího turnaje a Slovenskou reprezentaci tentokrát porazit, což jim přineslo hezké 6. místo za Spartou, jež statečně vybojovala umístění o příčku vyšší.

Finálová čtyřka se vyznačovala dalšími dramatickými střetnutími, již semifinále mezi Tatrou a Vídní rozhodl rozdíl 5 bodů ve prospěch Rakušanek a match o 3. místo se stal kořistí Říčan tentokrát o jedinou konverzi.

Nemluvě o samotném finále, jež se stalo důstojným vyvrcholením celého turnaje a v němž se odehrál naprosto vyrovnaný duel Vídně a Petrovic. Skóre se přelévalo ze strany na stranu. Zápas nakonec rozhodla trestná pětka ve prospěch rakouského týmu, který tak dovršil své vítězné tažení tímto turnajem a potvrdil tak svůj velký výkonnostní posun v posledních letech.

Velká náročnost dvoudenního turnaje se projevila v jeho závěru, kdy některé týmy byly nuceny dohrávat ve sníženém počtu hráček např. Sparta nebo Hradec a za zmínku rozhodně stojí férový přístup jejich soupeřek, v tomto případě ze Sedlčan a Severní Moravy, jež také dobrovolně snížily svůj počet, za což jim patří respekt a uznání.

Stejně jako pořadatelům turnaje RC Bystrc, zejména Tomovi Krejčímu a Hance Schlangerové a celému místnímu klubu náleží poděkování za zdařilou organizaci velkého turnaje. Odměnou bystrckému klubu mohlo být také hezké finále mužské části turnaje, v němž si Bystrc 7´s poradil s místními Barbarians.

Finálovou kapitolu Poháru 7 žen 2017, napíše v sobotu 16.9. závěrečný turnaj na Markétě, pro nějž byl nakonec po dohodě s týmy zvolen jednodenní formát. Můžeme se tak těšit na napínavé vyvrcholení této krátké, ale intenzivní soutěže, přímo na Národním stadionu.

výsledky turnaje Brno 7s_2017.pdf

Bodování poháru 7 2017.pdf