01.09.2017 – ŽENSKÉ KLUBOVÉ RAGBY

Český Pohár žen 7´s 2017

Pohár žen 7´s

Tento víkend se rozběhnou ženské soutěže, které rovněž během léta doznaly zajímavým změn, ale zároveň si drží svou linii a vizi nastavenou už loni, v sezóně 2016/2017.

Sedmičkový Pohár 2017 nabízí týmům formou minisérie tří otevřených turnajů co nejzajímavější vstup do nové sezóny. Prvním a zahajovacím z této trojice podniků bude turnaj o Sedlčanskou růži 2.9. Následuje progresivně se rozvíjející turnaj Brno International 7´s 9. a 10.9. a rozhodnutí celé série nabídne turnaj na Národním stadionu Na Markétě 16. a 17. září. Tam bude také vyhlášen vítěz poháru 7´s 2017 a to tým, který posbírá z těchto 3 turnajů nejvíce bodů.

Zatímco v Sedlčanech se bude na začátek hrát jednodenním systémem turnaje, jak Brno, tak i Pražská Markéta budou hostit týmy po oba víkendové dny, tedy klasickým 7´s herním systémem.

Tato trojkoruna turnajů představuje jak 1. krok pro přípravu týmů na druhou podzimní soutěž, tedy 1.oficiální Mistrovství republiky v 15kách žen, tak i zároveň alternativu pro týmy, pro něž jsou z hlediska jejich rozvoje 7´s prioritou.

Zatímco loni se však 3 podzimní turnaje počítaly do 7´s série, která pokračovala až po dlouhých 6 měsících, letos jde o jasnou krátkou a samostatnou soutěž, tak, aby jarní a letní okno mohlo být plně věnováno sériím Mistrovství Republiky 7´s.

I to je jeden z důvodů, proč je tento systém z dlouhodobého pohledu důležitým mezistupněm k plánované vizi budoucího jasného rozdělení sezóny na jaro věnované 7´s a podzim věnovaný 15, což odráží i mezinárodní turnaje Rugby Europe. Jedinou výjimkou je právě letošní rok, kdy Rugby Europe plánovaný turnaj ME 15´s zrušila.

15ková část sezóny u nás tak odstartuje o víkendu 23. a 24.9.2017 a to další novinkou, tzv. rozvojovými kempy pro hráčky v Čechách a na Moravě, a její podoba bude prezentována mimo jiné i zde v samostatném materiálu.

Pohár 7´s ženy 2017 rozpis a rozlosování 1. turnaje v Sedlčanech.pdf