12.08.2017 – REPREZENTACE MUŽI XV

Začaly pravidelné reprezentační tréninky na Moravě

Kromě pravidelných středečních tréninků širšího výběru národního týmu v Praze na Markétě se tento týden rozjela i jejich moravská varianta. V pondělí se Vyškově sešlo 22 hráčů k prvnímu moravskému tréninku, kde pod dohledem reprezentačních trenérů Heina Krieka a Dana Beneše pracovali na fyzické připravenosti, prezentaci míče v rucku a rozhodování hráčů pro zrychlení hry po rucku.

Herní témata budou týden co týden konkrétnější, tak aby od obecného rozhodování hráčů a schopnosti co nejrychleji reagovat na vzniklé situace na hřišti přecházely v jasně daný herní plán reprezentace pro sezónu 2017-18.

Poděkování patří klubu RC JIMI Vyškov za perfektní organizaci i přístup k tomuto novému tréninkovému programu širšího výběru reprezentace. Nutno dodat, že právě hráči domácího klubu tvořili velkou většinu na tomto tréninku, a proto se snad co nejdříve podaří během cest realizačního týmu po Moravě zapojit talentované hráče a potenciální reprezentanty ze všech moravských klubů.

Příští týden, v pondělí 14. 8. Moravská tréninková skupina zavítá do Olomouce, kde bude trénovat na místním hřišti v čase od 19:00 do 21:00. Další pondělí, tedy 21.8. je ve stejném čase v naplánována návštěva a trénink na Dragonu Brno.