03.08.2017 – ROZVOJ RAGBY

Mládežnický kemp ČSRU 2017 je za námi

Jak jsme Vás již informovali, ve dnech 23. – 29. července 2017 se v Novém Městě na Moravě uskutečnil mládežnický kemp pořádaný Českou rugbyovou unií.

Kemp je úspěšně za námi a již nyní se těšíme na další ročník.

55 dětí z klubů z celé České republiky "bojovalo" o místo v sestavě v týmu British and Irish Lions. V této tématice se nesl celý kemp a věříme, že si jej děti užily plnými doušky. K navození té správné atmosféry jistě napomohla i účast anglických trenérů Davea Liveseyho a Adama Blackforda, kteří se dětem po celou dobu kempu věnovali.

Abychom maximálně využili času a možností kempu, uspořádali jsme školení věnované tématice dopingu, školení zaměřené na specifika trénování dětí a školení Mini ragby (školení pro rozhodčí). Tímto bychom rádi poděkovali všem školitelům i účastníkům.

Dále bychom rádi poděkovali zejména Alexandře Zítkové, Patriku Kovácsovi, Jirkovi Váňovi a Zbyňkovi Pfeffrovi, kteří s námi na kempu byli po celou dobu jeho konání a pomáhali nám nejen s trénováním, ale i s organizací. Stejně tak děkujeme za pomoc mladým posilám Adamovi Putnovi a Adamovi Herrmannovi. Další poděkování patří samozřejmě vedení ragbyového klubu v Novém Městě na Moravě, které nám vyšlo ve všem vstříc, a měli jsme díky němu příjemné zázemí.

Doufáme, že si kemp užily jak děti, tak dospělí a že jsme si všichni odnesli nové zkušenosti a zážitky. Věříme, že příští ročník uspořádáme v ještě hojnějším počtu.

Za organizátory

Tereza Kadavá