26.07.2017 – REPREZENTACE ŽEN 7S

7´s Mistrovství Evropy Maďarsko

Ženská sedmičková reprezentace na druhém turnaji série Rugby Europe Women's Trophy v Maďarském Ezstergomu obsadila 5. místo.

Hráčky se ve skupině utkaly s Finskem, Maltou a Skotskem.

V prvním utkání se náš tým potkal s týmem Finska a zvítězil 26:10 především díky kvalitním výkopům a kreativní hře v útoku.

Ve druhém utkání čekaly Malťanky, které se s Českým týmem potkaly už během přípravy. Hráčky nenechaly nic náhodě. Nastoupily koncentrované a utkání vyhrály vysokým rozdílem 43:0.

Esztergom.jpg

Poslední zápas našeho týmu, ve skupině se Skotkami, však ukázal jeho rezervy. Skotky se představily ve výborné formě jak v Ostravě, tak v Ezstergomu. Rozjetý Skotský vlak se nepodařilo zastavit a utkání skončilo 45:0 ve prospěch Skotek.

Druhý den přinesl osudové čtvrtfinále, a v něm národní tým Ukrajiny. Na vítězství jsme si věřili a rovněž jsme si uvědomovali, o jak silného soupeře jde. V utkání rozhodla zkušenost podpořená skvělým pohybem Ukrajinek a nevyhranost našeho týmu z opravdu těžkých zápasů. Bohužel i v Maďarsku nám horní čtyřka o kousek utekla. Utkání vysledkově vyznělo jasně pro našeho soupeře 24:7.

Další dvě utkání o konečné umístění 5. - 8. místo naše reprezentantky zvládly na výbornou. Opět se potkaly s Finkami, které ve čtvrfinále potrápily Německo a prohrály o jediný bod 15:14.

Naše hráčky se v tomto utkání mohly opřít o kvalitní defenzívu a zvítězily 22:5, díky čemuž je čekal poslední soupeř Švýcarsko, které skončilo ve velmi vyrovnané skupině na druhém místě. V tomto utkání se naše hráčky po nepovedeném prvním poločase dokázaly vrátit ke svému hernímu plánu a otočily utkání na konečných 24:12, čímž završily své dobré výkony na tomto turnaji

Hráčky tak obsadily na posledním turnaji 5. místo a po sečtení všech bodů z Ostravy a Esztergomu jim patří i konečné 5. místo v žebříčku Rugby Europe Women's Trophy, což je posun o 3. příčky výše oproti minulému roku.

Esztergom2.jpg

Jak turnaj v Maďarsku hodnotí dvě klíčové hráčky reprezentace Kateřina Nováková a Pavlína Čuprová:

"Mistrovství v Maďarsku potvrdilo naší připravenost, když jsme dokázaly vyhrát nad Švýcarskem v boji o 5.místo. Určitě to nebyl jednoduchý zápas, jelikož jsme v první pulce prohrávaly, ale to ze jsme se dokázaly kousnout a obrátit vývoj zápasu v naš prospěch, je známkou toho ze jsme byly i psychicky připravené vyhrát. Jak Dan Beneš řekl "Lev nám ukázal cestu".

Cely turnaj hodnotím velmi kladně. Celou dobu jsme se snažily dodržovat systém, který jsme trénovaly na soustředěni v Nymburku. Je jasné, že jsme dělaly chyby, ale podle mě jsme si i více věřily než v Ostravě a tím dokázaly to, co se tam nepovedlo - vyjít z turnaje jako vítězové a vyhrát "své" finále. Velké poděkování patří RT a všem fanouškům za podporu". Uvedla Katka

Letošní druhá část ME tentokrát v Maďarsku nám dala další šanci k dobrému umístění jako v Ostravě. Tentokrát jsme si urvaly pěkné 5 místo. V základní skupině jsme se potkaly se silným Skotskem, takže druhé místo ve skupině. Bohužel v boji o čtvrtfinále jsme se potkaly se silnou Ukrajinou, kterou se nám nedaří už delší dobu porazit i přes snahu nechat na hřišti všechno. Další dva zápasy už pro nás byla lahůdka a ukázaly jsme, že 8 měsíců připrav a poctivých tréninků nám daly velkou možnost se sehrát a dokázaly jsme, že patříme k lepším týmům turnaje. V týmu vládla skvělá nálada a sehranost. Bohužel menší zklamání kvůli čtvrtfinále. Za mě velké díky patří celému realizačnímu týmu a hlavně Danovi za každou cenou radu v taktice proti různým týmům. Na příští rok další nová motivace a to urvat si ještě víc a zabojovat o medaile a taky možný postup do série Grand Prix. Přeje si Pavlína Čuprová

Celkové pořadí série Rugby Europe Women´s Trophy 2017:

  1. Skotsko 40 bodů
  2. Německo 36 bodů
  3. Ukrajina 32 bodů
  4. Rumunsko 28 bodů
  5. Česko 22 bodů
  6. Maďarsko 16 bodů
  7. Finsko 16 bodů
  8. Švýcarsko 16 bodů
  9. Lotyšsko 9 bodů
  10. Izrael 5 bodů
  11. Malta 3 bodů
  12. Moldavsko 0 bodů

Za RT,

M. Ouředník, D.Beneš

(PM)