07.07.2017 – REPREZENTACE U18

Česká reprezentace U18 7's vyhrála World Games 2017 v Klagenfurtu


Ve dnech 22-25.6.2017 náš sedmičkový team U18 absolvoval obdobně jako v loňském roce World Games 2017 v Klagenfurtu. Odjezdu na tuto akci předcházelo jednodenní soustředění na hřišti RC Tatra Smíchov.

Přes některé nesnáze s nominací jsme nakonec odjeli ve složení: Lelovský Petr, Šidla Robin, Filip Jordán, Starý Martin, Bureš David, Rubáš Max, Homer Jakub, Havel Jakub, Lukáš Libiger, Herman Adam, Vomáčka Vojta, Ševčík František. Realizační team: fyzio Martina Damborová , kondice Jan Kobián, trenér Karel Šampalík

Naše výsledky :

Pátek
  • ČR - Esztergomi Vitezek Rugby AFC 14:12
  • ČR - Rugby Opens Borders 62:0
Sobota
  • ČR - Silauliai Sport Gymnasium 19:12
  • ČR - Rugby Ljubljana 34:10
  • ČR - Polsko 33:24
Neděle
  • semifinále ČR- Queen Elizabeth Grammar School 28:10
  • finále ČR - Polsko 28:5

Hodnocení:

Svou slabší chvilku jsme si vybrali hned v úvodu turnaje, v zápasem s Maďarským soupeřem, kdy se nám v podstatě nic nedařilo a nabyli jsme schopni dodržet náš herní plán. Následné se náš výkon zlepšoval zápas od zápasu, musím především vyzdvihnout velikou bojovnost celého týmu. Všichni hráči zahráli na hranici svých možností za což jim patří mé poděkování.

Nelze ovšem nezmínit výkon nováčka týmu Filipa Jordána, který i přes skutečnost, že hraje ragby cca 1 rok patřil k oporám týmu. Turnaj měl slušnou úroveň a team z Litvy, Slovinska a Maďarska byly v podstatě národní týmu. Dvě výhry nad Polskem jsou velice cenné obzvláště náš dominantní výkon v druhém poločase finálového zápasu. Je proto nepochopitelné, že stále nejsme zařazeni to nějaké byť nejnižší úrovně soutěží"7" Rugby Europe . Výkonnost na to rozhodně máme!!!!!!

Karel Šampalík

trenér U18