10.06.2017 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

Ve finále extraligy Sparta a Tatra

Sparta porazila Pragu i podruhé a pokračuje v krasojízdě za titulem. Tatra pod Strahovem otočila výsledek dvojutkání ve svůj prospěch. Finále se hraje za dva týdny v Praze na Markétě.

Sparta - Praga 25-12 (10-5)

Praga stejně jako před týdnem začala odvážně a rychle se ujala vedení 5-0 po položené pětce. Sparťané ale do poločasu vývoj utkání obrátili a díky trestnému kopu a prokopnuté pětce vedli 10-5.

Druhou půli výsledkově načali domácí úspěšným položením. Pragováci kontrovali stejným způsobem, a navíc úspěšným prokopem stáhli skóre na rozdíl pouhých třech bodů. Pak však již bodovala jen Sparta a po výhře 25-12 si zaslouženě zahraje finále.

Body Sparta: Pantůček 15, Chmelík 10.

Body Praga: Novák R. 5, trestná pětka, Čížek 2.

První utkání Praga - Sparta 17-26.

Tatra - Vyškov 27-13 (22-8)

V utkání hraném ve vysokém tempu se rychle prosadil nestárnoucí matador a prezident domácího klubu Roman Rygl. Obě jeho pětky padly již během prvních deseti minut zápasu. Vyškov se poprvé prosadil ve dvanácté minutě trestným kopem. Následně se prosadili oba leví křídelníci, nejprve smíchovský Daniel Stárka a poté i vyškovský Adam Soural. Skóre prvního poločasu dopsal úspěšným trestným kopem Karel Berounský.

Druhou čtyřiceti minutovku načal položením vazač Tatry Vojtěch Havel. V sedmdesáté minutě již jen zmírnil výsledek utkání vyškovský Trunečka. Díky lepšímu součtu skóre z obou utkání postupuje do finále Tatra Smíchov, Vyškov si zahraje o bronz s Pragou.

Body Tatra: Rygl 10, Berounský 7, Stárka 5, Havel 5.

Body Vyškov: Soural 5, Trunečka 5, Kovář M. 3.

První utkání Vyškov - Tatra 39-33.

Finále extraligy RC Sparta Praha - RC Tatra Smíchov se odehraje v sobotu 24. června od 14:00 hodin v Praze na stadionu Markéta.

PCh, www.rugbyunion.cz