01.06.2017 – NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽ RAGBY XV

O víkendu první semifinále extraligy mužů


Boje v nejprestižnější ragbyové soutěži v České republice vrcholí. Obhájí vyškovští ragbisté titul anebo se legendární trofej Jana Kudrny vrátí po roce do Prahy?

Sparťané vstupují do semifinálových bojů v roli jasného favorita, když v základní části TOP 6 zvítězili ve všech utkáních. Deset zápasů, deset vítězství, to je bilance Sparťanů vzbuzující oprávněný respekt.

Semifinálovým soupeřem Sparty budou vysočanští rivalové z Pragy. Pragováci bezpečně postoupili do bojů play-off, ale čtvrté místo v základní části TOP 6 jim přisoudilo velmi obtížnou pozici. Podaří se Pragovákům překvapit sebevědomý tým Sparty a postoupit do finále extraligy? Přijďte se podívat v sobotu 3.6. od 14:00 na stadion RC Praga Praha u Rokytky.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří ragbisté Tatry Smíchov a JIMI RC Vyškov. Moravané po zásluze ovládli loňský ročník extraligy, letošní výsledky ale dominanci Vyškova zatím nenasvědčují. V prvním semifinále se ale vyškovští mohou spolehnout na domácí prostředí a skvělé fanoušky. Tatra před začátkem soutěže netajila své ambice na titul, v souboji s Vyškovem je ale těžké hledat jasného favorita. Ve Vyškově hostí domácí ragbisté Tatru Smíchov v sobotu 3.6. od 14:00.

A jak vidí šance semifinalistů sportovní ředitel ČSRU, Phil Pretorius? "Sparta je jednoznačně favoritem nejen semifinále, ale i celé soutěže. Sparťané jsou velmi silní v roji a i v útoku mají vynikající hráče v čele s Jiřím Pantůčkem. Praga může trestat Spartu pokud bude hrát do šířky a využívat rychlostních dispozic Tomáše Forsta. Ve druhém semifinále favorizuji Tatru, která má silný roj, v němž dominuje Vojtěch Havel".

Odvetná semifinálová utkání se odehrají za týden v sobotu 10.6. Výhoda domácího prostředí se obrátí.


PCh, www.rugbyunion.cz