03.06.2014 – REPREZENTACE ŽEN 7S

Ženský tým míří na Mistrovství Evropy „7s“ do norského Bergenu

Už v sobotu budou mít reprezentantky České republiky příležitost ukázat, že loňské skvělé výkony na Mistrovství Evropy v Praze nebyly náhodné, a že úroveň národního týmu je v současnosti patrně vůbec to nejlepší, co české ragby nabízí.

Hráčky absolvovaly od začátku roku několik soustředění a svou herní připravenost si otestovaly i na úspěšném vystoupení na přípravném turnaji v Nancy. Kostra týmu zůstala od loňského roku až na výjimky pohromadě a tak není důvod, proč si na Mistrovství Evropy nestanovit vysoký cíl a tím je obhajoba bronzové medaile z Prahy.

Ve své skupině se Češky v sobotu utkají postupně s Dánskem, Gruzií a Polskem. Nedělní program se bude odvíjet dle výsledků sobotních utkání a soupeř pro náš tým vzejde z těchto zemí - Ukrajina, Švýcarsko, Rumunsko, Norsko, Skotsko, Moldavsko, Chorvatsko, Finsko. Na nejvyšší příčky nepochybně cílí zejména reprezentantky Ukrajiny a Skotska. Dlužno, dodat, že finalistky turnaje se příští rok sejdou v nejvyšší evropské divizi ženského sedmičkového ragby, v seriálu turnajů Grand Prix.

Na turnaji budou naši vlast reprezentovat následující hráčky:

Martina Hlaváčová, Klára Hladilová, Šárka Šimánková, Věra Samková (RC Sparta Praha), Adriana Krütznerová, Barbora Bendová, Lucie Svobodová (RK Petrovice), Eva Korniová, Alexandra Zítková (RC Dragon Brno), Kateřina Nováková (RC Plzeň/host.Dragon), Kateřina Vrbacká (JIMI RC Vyškov), Pavlína Čuprová (JIMI RC Vyškov/host.Dragon).

Realizační tým:

Michal Ouředník (trenér), Iveta Pokorná (fyzioterapeutka), Pavel Chaloupka (vedoucí týmu)

Na poslední chvíli vypadla z nominace trenéra Ouředníka zraněná Kamila Rousová, které tímto jménem celého týmu přeji brzké uzdravení a návrat do reprezentace!

Tým se před odletem sejde ve čtvrtek na stadionu RC Tatra Smíchov, po krátkém tréninku a večeři se přesune do hotelu Golf a v pátek ráno odletí do dějiště ME, odkud se navrátí v pondělí.

Držte nám palce!

Za tým, P.Chaloupka, 3.6.2014