29.05.2017 – INFORMACE Z KLUBOVÉHO RAGBY

Říčanští na domácí půdě ovládli finále U14, U16 a U18


V krásném slunečném počasí viděli diváci kvalitní mládežnické ragby. Třikrát se radovali reprezentanti domácího RC Mountfield Říčany.

V kategorii U14 porazil domácí tým soupeře z Dragonu Brno 50-0. Říčanští předváděli velmi pohledné akce, téměř neztráceli míč a díky neustálé aktivitě v útoku nacházeli mezery v obraně Moravanů.

V kategorii do 16 let zvítězil domácí tým nad rivaly ze Sparty Praha. Sparťané posílení o několik hráčů Přelouče prohráli až po tuhém boji, a po výsledku 26-15 propukla v Říčanech druhá zlatá radost domácích hráčů a fanoušků.

předávání.jpg

Kategorie do 18 let přinesla nejvyrovnanější utkání. Dragon Brno posílený o hráče Zlína předvedl velmi kvalitní ragby a o zlatou medaili se rval až do posledních chvil utkání. Závěrečná radost však po výsledku 26-20 patřila opět Říčanům, a Středočeši tak doma oslavili zlatý hattrick.

tým.jpg

"Vzhledem k nabitému ragbyovému programu jsem mohl vidět pouze první utkání v kategorii do 14 let. Byl jsem nadšený skvělým výkonem týmu Říčan, který předváděl v útoku aktivní a kontinuální způsob hry, když téměř neztrácel míče a v obraně byl výborně organizován. Pochvalu a potlesk si ale oprávněně vyslechli i kluci a holky z Brna", sdělil k oslavám mládežnického ragby v Říčanech prezident ČSRU, Pavel Chaloupka.

PCh, www.rugbyunion.cz, 27.5.2017